بررسی پیکاپ‌ های چینی جدید بازار ایران

نگاهی به پیکاپ‌های چینی حاضر در بازار ایران

0

طی دو سال گذشته و همزمان با تحریم‌های خارجی و محدودیت‌های داخلی در صنعت خودرو، شاهد محکم‌تر شدن جای پای خودروسازان چینی در بازار کشورمان بودیم. در همین زمان تنوع پیکاپ‌ های چینی جدید بازار ایران افزایش یافت و اکنون می‌توان گفت به ازای هر یک کراس‌اوور جدید چینی، یک پیکاپ جدید چینی نیز در بازار ایران حضور یافته است. در این مطلب نگاهی به پیکاپ‌های چینی حال حاضر بازار ایران خواهیم داشت، محصولاتی که نسبت به گذشته با تنوع بیشتری به دست مصرف‌کنندگان ایرانی می‌رسند.

سگمنت پیکاپ‌ها، یک بخش رو به رشد

همزمان با آغاز دهه سوم از قرن 21 ام میلادی، بخش پیکاپ‌ها در بازار جهانی با افزایش محبوبیت مواجه شده است. حتی در بازار سنتی اروپا که توسط هاچ‌بک‌ها و کراس‌اوورهای کامپکت احاطه شده است نیز می‌توان شواهدی از محبوبیت پیکاپ‌ها را مشاهده کرد. با وجود شرایط انحصاری بازار ایران، این رویه به کشورمان نیز سرایت پیدا کرده است و اکنون می‌توان پیکاپ‌های مختلفی را با قیمت‌های گوناگون در بازار مشاهده کرد.

در طول چند دهه اخیر، تویوتا هایلوکس به عنوان خودرو سرشناس بازار ایران در بخش پیکاپ‌ها شناخته می‌شد و نسل‌های مختلفی از این خودرو به بازار ایران راه پیدا کردند. با این وجود توقف واردات خودرو این فرصت را برای خودروسازان داخلی ایجاد کرد تا انواع مختلفی از پیکاپ‌های چینی را در خطوط تولید خود مونتاژ کنند. در مطلب بررسی پیکاپ‌ های چینی جدید بازار ایران، نگاهی به این خودروهای تازه نفس خواهیم داشت.

پیکاپ‌ های چینی جدید بازار ایران

دانگ فنگ ریچ، سالخورده اما خوش قیمت!

یکی از پیکاپ‌های چینی مشهور در بازار ایران، دانگ فنگ ریچ است که با نام پیکاپ ریچ توسط پارس خودرو مونتاژ می‌شد و اکنون زامیاد تولید آن را برعهده دارد. این خودرو در حقیقت نسخه چینی نسل اول نیسان فرانتیر محسوب می‌شود که طی دهه 1380 خورشیدی با نام نیسان پیکاپ در ایران به تولید می‌رسید. چهره پیکاپ ریچ شباهت بسیار زیادی به نیسان پیکاپ دارد اما در زمینه مشخصات فنی تفاوت‌هایی را بین این دو خودرو می‌توان یافت.

دانگ فنگ ریچ

پیکاپ ریچ به پیشرانه 2.5 لیتری چهار سیلندر تنفس طبیعی با 132 اسب‌بخار قدرت و 208 نیوتن‌متر گشتاور مجهز است و گیربکس پنج سرعته دستی نیز وظیفه انتقال قدرت به چهارچرخ را برعهده دارد. پیکاپ ریچ از نظر راندمان مشخصات فنی و امکانات رفاهی در سطح متوسطی قرار می‌گیرد اما به واسطه قیمت پایین‌تر در مقابل دیگر رقبا، یک گزینه خرید اقتصادی و مطلوب محسوب می‌شود. در حال حاضر با بودجه‌ای کمتر از 600 میلیون تومان، قادر به خرید نسخه‌های سالم و کم‌کارکرد پیکاپ ریچ خواهید بود.

آمیکو آسنا، استعاره‌ای از پیکاپ‌های آمریکایی

آمیکو آسنا یکی از مشهورترین پیکاپ‌های چینی حال حاضر در بازار ایران است که از سال 1397 تاکنون روی خط تولید شرکت ارس خودرو دیزل یا همان آمیکو قرار دارد. آمیکو آسنا از نظر ابعاد و اندازه بزرگتر از سایر رقبای هموطن خودش است و به همین دلیل می‌تواند حس و حال یک پیکاپ آمریکایی را برای مشتریان ایرانی تداعی کند.

آمیکو آسنا با نام هانگای N2 در سرزمین اصلی شناخته می‌شود و حاصل ترکیب فرآیند تولید اقتصادی چینی با مشخصات فنی ژاپنی است. پیشرانه این خودرو در نسل پیشین خودروهای میتسوبیشی مورد استفاده قرار گرفته است و همین مساله سبب می‌شود تا مشتریان اعتماد بیشتری به این خودرو داشته باشند.

آمیکو آسنا

توانایی‌های حرکتی آمیکو آسنا قابل قبول هستند و این پیکاپ قادر است تا علاوه بر حمل بار با ظرفیت بالا، محموله به وزن بیش از 3 تن را نیز یدک بکشد. این ویژگی‌ها سبب شده است تا آمیکو آسنا به عنوان یک پیکاپ کاربردی در بازار ایران شناخته شود. علاوه بر موارد گفته شده، آسنا قابلیت فعالیت با سوخت گاز طبیعی را نیز دارد. با این وجود کمبود امکانات رفاهی و ایمنی در مقایسه با پیکاپ‌های چینی جدیدتر به عنوان نقطه ضعف آمیکو آسنا شناخته می‌شود. در زمان نگارش این مقاله قیمت آمیکو آسنا اندکی کمتر از 900 میلیون تومان در بازار آزاد تعیین شده است. به تازگی نمونه مجهز به موتور توربوشارژ این خودرو هم به صورت محدود راهی بازار شده که ضمن برخورداری از پیشرانه قوی‌تر، قیمت بسیار بالاتری نیز برخوردار است.

کی ام سی T8، وقتی جک پیکاپ می‌سازد!

برند چینی جک در ایران به واسطه خودروهای سدان و کراس‌اوور همچون جک J5 و جک S5 شناخته شده است. با این حال جک در زمینه ساخت پیکاپ‌ها نیز تبحر دارد و یکی از محصولات آن یعنی جک T8 اخیرا وارد بازار ایران شده است. به دلیل گریز از تحریم‌های بین المللی، کرمان موتور و جک تصمیم گرفتند تا محصولات جدید جک در ایران با برند کرمان موتور یا KMC عرضه شود. به همین دلیل این خودرو در بازار ایران با نام کی ام سی T8 عرضه شده است.

کی ام سی T8

علاوه بر ظاهر مدرن و جذاب در نمای خارجی و داخلی، کی ام سی T8 یک تفاوت بزرگ با دو پیکاپ پیشین دارد. این خودرو برخلاف دو رقیب قبلی خود از پیشرانه دو لیتری توربوشارژر بهره می‌برد و از نظر راندمان موتور در سطح بالاتری طبقه‌بندی می‌شود. پیشرانه کی ام سی T8 حداکثر 174 اسب بخار قدرت و 290 نیوتن‌متر گشتاور تولید می‌کند و برای سیستم انتقال قدرت آن نیز از جعبه دنده شش سرعته دستی استفاده شده است. کی ام سی T8 از نظر امکانات ایمنی و رفاهی نیز در سطحی مطلوب قرار دارد و به همین جهت مورد توجه مخاطبان ایرانی قرار گرفته است. در حال حاضر نسخه‌های سالم و کم‌کارکرد کی ام سی T8 با قیمتی بین 900 میلیون الی 1 میلیارد تومان در بازار ایران خرید و فروش می‌شوند. اگر می‌خواهید اطلاعات بیشتری در مورد KMC T8 به دست آورید، می‌توانید مقاله «مزایا جک T8، پیکاپ خوش‌فروش کرمان موتور» را مطالعه کنید.

فوتون تونلند، نماینده همه فن حریف ایران خودرو دیزل

یکی از کارآمد‌ترین پیکاپ‌ های چینی جدید بازار ایران را باید فوتون تونلند دانست، خودرویی که با لقب هایلوکس چینی در بازار شناخته می‌شود و از نظر مشخصات فنی و امکانات در سطح مطلوبی قرار دارد. علاوه بر آن فوتون تونلند تنها پیکاپ چینی موجود در بازار ایران است که به طور همزمان با دو پیشرانه دیزلی و بنزینی قابل دسترسی است.

فوتون تونلند

تولید فوتون تونلند از سال 1393 در ایران خودرو دیزل آغاز شد و تا به امروز ادامه دارد. فوتون تونلند با پیشرانه‌های دو لیتری، 2.4 لیتری و 2.8 لیتری به بازار ایران عرضه شده است و ایران خودرو دیزل تصمیم دارد تا نسل جدید تونلند را نیز بزودی عرضه کند. در زمان نگارش این مقاله، با مبلغی در حدود 700 میلیون تومان قادر به خرید فوتون تونلند خواهید بود.

کاپرا 2، متوسط در تمامی رده‌ها

کاپرا یکی از پیکاپ‌ های چینی جدید بازار ایران است که از سال 1389 تاکنون توسط بهمن موتور به بازار ایران عرضه می‌شود. نسخه بروزشده این خودرو با نام کاپرا 2 از سال 1396 وارد بازار شد و همچنان توسط گروه بهمن به تولید می‌رسد. در رده بندی پیکاپ‌های چینی، کاپرا 2 در سطح متوسطی از قیمت و امکانات قرار دارد و مشخصات فنی آن نیز قابل قبول تلقی می‌شود.

کاپرا 2

کاپرا 2 همانند اکثر پیکاپ‌های چینی هم‌رده به پیشرانه 2.4 لیتری تنفس طبیعی و گیربکس پنج سرعته دستی مجهز است. این پیکاپ محصولی از شرکت ZX چین است و با نام اصلی گرند تایگر شناخته می‌شود. در حال حاضر کاپرا 2 با قیمت تقریبی 600 میلیون تومان در بازار آزاد خرید و فروش می‌شود.

کلوت، تازه وارد بازار پیکاپ‌ها

جدیدترین گزینه در لیست پیکاپ‌های چینی بازار ایران، محصولی از شرکت مکث موتور به نام کلوت است. این خودرو با نام اصلی دایون V5 شناخته می‌شود و نسخه شاسی‌بلند آن با نام دایون Y5 نیز توسط شرکت دیگری به بازار ایران عرضه شده است.

مکث موتور کلوت را می‌توان قوی‌ترین گزینه بین پیکاپ‌های چینی بازار ایران دانست. کلوت به موتور 2.4 لیتری توربوشارژر با 215 اسب‌بخار قدرت و 320 نیوتن‌متر گشتاور مجهز است و گیربکس شش سرعته دستی نیز وظیفه انتقال قدرت را در این پیکاب برعهده دارد. کلوت از نظر امکانات رفاهی و ایمنی نیز در سطح بالایی قرار دارد اما با دارا بودن برچسب قیمتی یک میلیارد تومان در بازار، نیاز به بودجه قابل توجهی برای خریداری شدن خواهد داشت.

کلوت

جمع بندی

در پایان مقاله بررسی پیکاپ‌ های چینی جدید بازار ایران می‌توان گفت که با توجه به استقبال گسترده خریداران ایرانی از پیکاپ‌های آفرودی به نظر می‌رسد که روند ورود این خودروها ادامه‌دار خواهد بود. از همین رو چندان دور از ذهن نخواهد بود اگر بخواهیم بگوییم که به زودی باید شاهد ورود پیکاپ‌های به‌مراتب قوی‌تر و مجهزتر به بازار کشورمان باشیم. ناگفته نماند که شما مخاطبین عزیز وبلاگ تسهیل کار می‌توانید نظرات خود را در مورد این مطلب با ما و سایر مخاطبین به اشتراک بگذارید.

 

 

 

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.