بررسی رنو تندر پلاس
رنو تندر پلاس در واقع فیسلیفت رنو تندر 90 یا همان رنو لوگان به حساب میآید که با چند سال تاخیر به بازار ایران رسیده است. این مدل به دلیل ظاهر نسبتا بهتر نسبت به تندر 90 و شباهت بیشتر به رنو ساندرو، از سوی مشتریان ایرانی مورد استقبال قرار گرفت؛ هرچند که تولید رنو تندر پلاس در ایران خودرو بسیار کوتاه مدت بود و حتی این شرکت برای پاسخگویی به برخی تعهدات خود، ناچار شد از طرحهای تبدیل استفاده کند. با وجود همه این اتفاقات، رنو تندر پلاس همچنان خودرویی محبوب در بازار تلقی میشود از همینرو سعی کردهایم تا در این مقاله به طور احمالی به بررسی رنو تندر پلاس بپردازیم و از جنبههای مختلف این خودرو را مورد بررسی قرار دهیم.
اگر شما از آن دسته افرادی هستید که برنامه خرید این خودرو را در سر دارند یا آنکه صرفا به دنبال کسب اطلاعات بیشتر از تند 90 پلاس هستید، پیشنهاد میکنیم این مطلب از مجله تسهیل کار را از دست ندهید.
طراحی ظاهری و داخلی
رنو تندر 90 خودرویی اقتصادی و چندمنظوره است که با هدف فروش انبوه به بازار عرضه میشود. بارها خودروسازان مختلف وعده ساخت خودرویی ارزان با امکانات و قوای فنی مناسب را به مشتریان دادهاند و حاصل کار آنها نیز همیشه محصولی با قیمت گزاف بوده است. رنو تندر پلاس نیز چنین محصولی است که از فرم جعبهای ماننده و ظاهر بینهایت سادهای که دارد، میتوان در نگاه اول به اقتصادی بودن آن پی برد.
فرم ساده و بیآلایش رنو تندر پلاس برای مصرفکنندگان ایرانی که سالهاست به پراید و تندر 90 عادت کردهاند، کاملا قابل درک است و در نگاه اول متوجه میشوند با خودرویی از همان رده سر و کار دارند. البته طراحی ساده بدنه تندر پلاس در شرایط فعلی بیش از آنکه عیب محسوب شود، یک مزیت به شمار میآید. هزینه بازسازی و رنگآمیزی بدنه خودرو در شرایط فعلی بسیار بالاست و به همین دلیل ساده بودن طراحی بدنه دردسر و هزینه کمتری برای بازسازی به مالک تحمیل خواهد کرد.
اندکی قبل گفته شد رنو تندر پلاس نسخه فیسلیفت رنو تندر 90 است و خوشبختانه تغییر اندک ظاهری در کابین خودرو نیز اتفاق افتاده است. کابین تندر پلاس با رنو ساندرو مشترک بوده و به همین دلیل برای مشتریان جذابتر از قبل تلقی میشود. با این وجود کابین تندر پلاس همچنان خسته کننده محسوب میشود و در مقابل رقبای خوش آب و رنگ چینی و یا حتی خودروهای ایرانی، حرف چندانی برای گفتن ندارد. به همین دلیل مالکانی که به داشتن زرق و برق بیشتر در کابین علاقمند هستند، ناچار به صرف هزینه اضافی برای مجهز کردن خودرو خواهند بود.
آپشنها و امکانات رنو تندر پلاس
در این بخش از مقاله بررسی تندر پلاس قصد داریم نگاهی به آپشنهای این خودرو داشته باشیم. رنو تندر 90 و رنو ساندرو از ضعف کمبود امکانات رفاهی و آپشنها رنج میبرند و رنو تندر پلاس نیز از همین قاعده پیروی میکند. امکانات پایهای نظیر دو کیسه هوا، سیستم ترمز ABS و EBD، کامپیوتر سفری و چهار شیشه برقی عمده تجهیزات تندر پلاس را تشکیل میدهند که به هیچ عنوان قادر به رقابت با سایر محصولات این رده نیست. ضعف شدید امکانات رفاهی در کابین تندر پلاس برای مشتری امروزی به هیچ عنوان قابل پذیرش نخواهد بود و به همین دلیل مالک این خودرو مجبور است برای نصب سیستمهای سرگرمی به فروشگاههای متفرقه مراجعه کنند.
ایمنی و توان فنی رنو تندر پلاس
ایمنی نقطه قوت تندر پلاس در مقایسه با رقبا محسوب میشود. این خودرو موفق به کسب سه ستاره ایمنی از موسسه معتبر یوروانکپ شده که آن را در سطح خودروهایی همچون کیا پیکانتو بالا میکشد. این عامل برای مشتری ایرانی که در بازاری از خودروهای ناایمن محصور شده، ارزش فراوانی خواهد داشت. قوای فنی رنو تندر پلاس تفاوتی با رنو تندر 90 یا رنو ساندرو ندارد و به همین دلیل شاهد نصب پیشرانه آشنا 1.6 لیتری K4M زیر کاپوت رنو تندر پلاس هستیم. این موتور میتواند 105 اسببخار قدرت و 140 نیوتنمتر گشتاور را ارایه دهد که با گیربکس پنج سرعته دستی یا چهار سرعته اتوماتیک ترکیب میشود.
با وجود آنکه ایران خودرو ادعا میکند برنامه جدیدی برای کامپیوتر ماشین تدارک دیده، در نهایت اعداد و ارقام خروجی پیشرانه، شتاب و مصرف سوخت خودرو تفاوتی با رنو تندر 90 ندارند. تندر پلاس دندهای میتواند در زمانی حدود 12 ثانیه از حالت سکون به سرعت صد کیلومتربرساعت دست یابد و مصرف سوخت آن نیز در سیکل ترکیبی حدود 6.9 لیتر در هر صد کیلومتر برآورد میشود. استهلاک پایین تندر 90 مزیت عمده این خودرو برای مالکان است که خوشبختانه خرید تندر پلاس نیز چنین مزیتی را برای مشتری به همراه خواهد داشت.
قیمت و شرایط بازار
رنو تندر پلاس دندهای هماکنون در بازار حدود 480 میلیون تومان و تندر پلاس اتوماتیک حدود 570 میلیون تومان در بازار قیمتگذاری میشوند. این خودرو به طور معمول رقیب دنا پلاس و برلیانس H300 محسوب میشود که قیمت کمتری نسبت به تندر پلاس دارند.
سدانهای اتوماتیک وطنی نظیر پژو پارس اتوماتیک یا پژو 207 صندوقدار نیز ارزانتر بوده و به تعداد بیشتری در بازار دیده میشوند. این قیمت رنو تندر پلاس را رقیب خودروهای صفر کیلومتر چینی نظیر چری آریزو 5 توربو یا جک S3 میکند و به همین دلیل این روزها ارزش خرید تندر پلاس به شدت کاهش یافته است. بنابراین باید گفت که اگر رنو تندر پلاس جز گزینههای شما برای خرید محسوب میشود، بهتر است پیش از تصمیمگیری نهایی بازار و رقبای این خودرو را به دقت مورد بررسی قرار دهید.