مقایسه رنو تالیسمان و کیا اپتیما
فروش گسترده و استقبال گرم مصرفکنندگان از خودروهای کراساوور و شاسیبلند، سبب شده تا سایر سگمنتهای خودرویی در طول قرن بیست و یکم به سراشیبی انحطاط و حتی مرگ کشیده شوند. بخش سدانهای میانرده یکی از همین سگمنتهای آسیب دیده است، به طوری که امروزه کمتر خودروسازی را میتوان یافت که علاقه به فعالیت در این قسمت داشته باشد. رقابت امروز ما یعنی مقایسه تالیسمان و اپتیما نیز نبرد دو بازمانده این بخش است که بر سر تنازع با یکدیگر به پیکار برخاستهاند.
خودروسازان آمریکایی مدتی است که تقریبا از بخش سدانها کنار کشیدهاند و این قسمت از بازار را در اختیار برندهای کرهای و ژاپنی قرار دادهاند. از سوی دیگر خودروسازان فرانسوی نیز دست از تلاش بر نمیدارند و همچنان به عرضه خودروهایی پرفروش و منحصر به فرد که قابلیت رقابت با محصولات آلمانی را داشته باشد، خوشبین هستند.
در نتیجه رویکردهای خودروسازان آسیایی و اروپایی در سگمنت سدانهای میانرده، دو سوی این رقابت شکل میگیرد. در سوی نخست خودروسازان کرهای با عرضه محصولاتی همچون کیا اپتیما سعی در جلب نظر مشتریانی دارند که به دنبال خودروهای شبه آمریکایی با قدرت و سرعت قابل توجه هستند. در دیگر سمت رقابت نیز رنو با سدان زیبای خود یعنی تالیسمان قصد به چالش کشیدن بزرگان این رده همچون فولکس واگن پاسات را دارد. با مجله خودرو تسهیل کار در ادامه مطلب همراه باشید تا برنده مقایسه تالیسمان و اپتیما را مشخص کنیم.
رنو تالیسمان
در ابتدای مقاله مقایسه تالیسمان و اپتیما به سراغ سدان پرشتاب فرانسوی رفتهایم. خودروسازان فرانسوی از سالهای میانی قرن بیستم میلادی تا به امروز تلاشهای مختلفی را برای به چالش کشیدن رقبای آلمانی در بخش خودروهای نیمه لوکس ترتیب دادهاند، تلاشهایی که اکثر آنها همچون پژو 605 و سیتروئن C6 چندان موفقیت آمیز نبوده است. با این حال شرکت فرانسوی رنو دست از تلاش برنداشت و با همکاری شریک جدید خود یعنی نیسان، محصولاتی زیبا و خوشقیمت را به بازار عرضه کرد که رنو تلیسمان یکی از آنها است.
با نگاهی گذرا به رنو تلیسمان، هر آنچه از خودروهای فرانسوی در ذهن شما نقش بسته بود یکباره بر باد میرود. این خودرو ترکیبی از طراحی زیبا در داخل و خارج را به همراه امکانات رفاهی و ایمنی رنگارنگ ارائه میدهد و برای در اختیار گرفتن این ترکیب، قیمتی مقرون به صرفه از سوی رنو مطالبه شده است. حداقل روی کاغذ، تمامی نکات برای شکست خودروهای آلمانی آماده به نظر میرسند.
زیر کاپوت رنو تلیسمان پیشرانه 1.6 لیتری توربوشارژر با 190 اسببخار قدرت و 260 نیوتنمتر گشتاور قرار دارد و برای سیستم انتقال قدرت نیز از گیربکس هفت سرعته اتوماتیک دوکلاچه استفاده شده است. در نتیجه رنو تلیسمان یک سدان متوسط با حال و هوای اسپرت است که به راحتی در مسابقه درگ کیا اپتیما را شکست میدهد. با این حال نگهداری از این پیشرانه به دقت و حساسیت قابل توجهی نیاز دارد؛ در نتیجه در صورت بیتوجه به کیفیت بنزین مصرفی و عدم مراجعه بهموقع برای سرویسهای دورهای، این مساله موجب میشود لذت گاز دادن با تلیسمان پس از مدتی فراموش شود. علاوه برآن سیستم تعلیق خشک تلیسمان که کوبشهای متعددی را روانه سرنشینان میکند، چندان برای سواریهای خانوادگی مفید نخواهد بود.
در ادامه مقایسه تالیسمان و اپتیما میتوان به امکانات رفاهی و ایمنی رنو تلیسمان در تیپ E3 به عنوان تیپ فول این خودرو اشاره خواهیم کرد. ناگفته نماند با وجود تمامی آپشنهایی که این خودرو از آنها برخوردار است، تالیمسان در مقابل نمونه فول وارداتی اپتیما نمیتواند حرفی برای گفتن داشته باشد. از جمله برجستهترین آپشنهای تالیسمان میتوان به سیستم تعلیق الکترونیکی، پنج حالت رانندگی، سنسور پارک جلو و عقب، رادار نقطه کور، سنسور تشخیص اجسام متحرک، ترمز کمکی، ترمز پارک برقی، دیلایت و اتولایت، چراغ چرخشی، سیستم صوتی BOSE با 13 بلندگو، شش کیسه هوا، سیستم تهویه اتوماتیک، روکش صندلی چرمی، آینه جانبی تاشو برقی با گرمکن، سقف پانوراما و سانروف اشاره کرد.
کیا اپتیما
سدان میانرده و سایز متوسط کرهای حاضر در این رقابت یعنی کیا اپتیما نیازی به معرفی ندارد، چرا که اکثر مصرفکنندگان ایرانی با این خودرو و مشخصات آن آشنا هستند. کیا اپتیما از نسل دوم در ایران حضور یافت و نسلهای سوم و چهارم آن نیز پس از مدتی به بازار کشورمان راه یافتند. نسل چهارم کیا اپتیما با کد اتاق JF شناخته میشود و در مدلهای 2016 الی 2017 و در سه تیپ EX به عنوان تیپ فاقد بادی کیت و ساده، JF تیپ اسپرت و نوعی فول و درنهایت تیپ هیبریدی که نسبت به دو برادر دیگر خود قیمت بالاتری دارد؛ البته در این مقاله ما تنها تیپ JF را به عنوان پرطرفدارترین و پرفروشترین تیپ این خودرو مد نظر قراردادهایم.
همانطور که میدانید، کیا اپتیما برادر اسپرت و جوانپسند هیوندای سوناتا است و برخلاف برادر آسیاییتبار خود، برای جلب توجه مشتریان آمریکایی طراحی شده است. ظاهر نسل چهارم کیا اپتیما همانند نسل سوم است و به نظر میرسد طراحان کیا سعی کردهاند تا با اجرای یک فیسلیفت محتاطانه، فرمول موفق گذشته را همچنان تازه نگه دارند. در زمینه مشخصات فنی نیز تفاوتی میان نسل سوم و چهارم کیا اپتیما وجود ندارد و هر دو خودرو از موتور چهار سیلندر 2.4 لیتری تنفس طبیعی بهره میبرند. گیربکس شش سرعته اتوماتیک نیز وظیفه انتقال قدرت در کیا اپتیما JF را برعهده دارد.
تجهیزات رفاهی رنگارنگ همیشه به عنوان برگ برنده خودروهای کرهای در رقابت با اتومبیلهای ژاپنی مطرح بوده است و در این زمینه کیا اپتیما همواره موفق ظاهر شده است با این حال اگر به دنبال تجهیزات بیشتری هستید، میتوانید به سراغ نمونههای وارداتی تیپ جی تی لاین این خودرو بروید تا علاوه بر امکانات رفاهی استاندارد از تجهیزاتی همچون رادار بین خطوط، رادار نقطه کور، کروز کنترل هوشمند، ترمز اضطراری، رادار تصادف عقب، فرمان دی کات، چراغ چرخشی و اتوپارک را نیز در اتومبیل خود داشته باشید.
از دیگر تجهیزات کیا اپتیما JF میتوان به سنسور پارک جلو و عقب، دیلایت و اتولایت، چراغ چرخشی و چراغشور، سیستم صوتی هارمن کاردن به همراه 10 بلندگو و آمپلی فایر، فرمان برقی، هفت کیسه هوا، سیستم تهویه اتوماتیک دوگانه، شارژر وایرلس، آینه جانبی تاشو برقی به همراه گرمکن و سقف پانوراما به همراه سانروف اشاره کرد که بسیار کامل به نظر میرسد.
جمعبندی مقایسه تالیسمان و اپتیما
سالهای پایانی دهه 1390 خورشیدی دوران نبرد جدی رنو تلیسمان و کیا اپتیما در بازار ایران بود و طرفداران هر خودرو بر برتر بودن آن نسبت به دیگری تاکید داشتند. با این حال اکنون که دو سال از توقف واردات خودرو به کشورمان میگذرد و رنو تلیسمان به زودی از خط تولید خودروساز فرانسوی خداحافظی میکند، شرایط به نفع کیا اپتیما پیش رفته است.
برتریهای کیا اپتیما در این رقابت غیرقابل چشمپوشی هستند. این خودرو از پیشرانه تنفس طبیعی بهره میبرد و برخلاف رنو تلیسمان چندان به کیفیت سوخت حساس نیست. بازار خرید و فروش اپتیما نیز از رونق قابل توجهی برخوردار است در حالیکه تلیسمان در این زمینه عملکرد متوسطی از خود نشان میدهد. در نهایت باید گفت که تولید کیا اپتیما همچنان توسط خودروساز کرهای ادامه دارد و نسلهای جدیدتر آن به بازار عرضه شدهاند، از این رو سرباز لشکر جومونگ در رقابت با شوالیههای شارلمانی سربلند خواهد بود. البته در این میان تلیسمان هم با طراحی خاص و چالاکی چشمگیر خود میتواند بهخوبی نیازهای علاقهمندان به سدانهای اسپرت و پرشتاب را پاسخگو باشد. شما کدام یک از این دو خودرو را به عنوان برنده این مقایسه میدانید؟