کراساوور خارجی چی بخریم؟ راهنمای خرید خودرو در تابستان 1401
بررسی کراساوور خارجی در بازه قیمتی 4 الی 5 میلیون تومان
مدت زیادی از بسته بودن واردات خودرو به کشور میگذرد و بنابراین مشتریان برای خرید یک کراساوور خارجی، بایستی مبلغ قابل توجهی را نسبت به گذشته هزینه کنند. در این مقاله از تسهیل کار، راهنمای خرید کراساوور خارجی در تابستان 1401 را خواهید خواند. کراساوورهای مورد بررسی در این مقاله هماکنون در بازه قیمتی 4 الی 5 میلیارد تومان قرار دارند.
کراساوور خارجی، لوکس یا اقتصادی؟
فلسفه تولید خودروهای کراساوور، ساخت اتومبیلی است که بتواند ترکیبی از حس سواری سدان و شاسی بلند را ارائه دهد. به همین دلیل اکثر نسخههای موجود از کراساوور خارجی در بازار را خودروهای اقتصادی تشکیل میدهند. با این حال تمامی کراساوورهای خارجی در دسته اتومبیلهای اقتصادی قرار نمیگیرند. برخی از کراساوورهای موجود در بازار ایران بسیار لوکس هستند و قیمتهای چند میلیاردی دارند که در این مقاله به بررسی آنها خواهیم پرداخت.
بی ام و X4، لوکسترین کراساوور خارجی بازار
اکثر کراساوورهای وارداتی بازار ایران در محدوده قیمتی یک الی شش میلیارد تومان قرار دارند و در این بین بی ام و X4 با دارا بودن قیمت تقریبی پنج میلیارد تومان، یکی از لوکسترین خودروهای این رده است. آخرین نسخههای وارد شده از بی ام و X4 به ایران مربوط به سال 2017 هستند. واردات این خودرو به دلیل مبدا تولید آن، با حواشی بسیاری همراه بود.
بی ام و X4 در حقیقت برادر کوچکتر بی ام و X6 محسوب میشود که هر دو خودرو از پرفروشترین محصولات بی ام و در سطح جهان هستند. رقیب اصلی بی ام و X4 در بازار ایران لکسوس NX است که ارزانتر از کراساوور آلمانی خرید و فروش میشود. تعدد آپشنهای رفاهی و ایمنی بزرگترین برگ برنده بی ام و X4 در مقایسه با دیگر کراساوورهای خارجی است، با این حال حساسیت پیشرانه و نیازمندی آن به بنزین باکیفیت در کنار فضای محدود صندلیهای ردیف عقب، موجب شده است تا بی ام و X4 به برنده مطلق این بازار تبدیل نشود.
لکسوس NX، کراساوور خارجی آشنا
نزدیکترین رقیب بی ام و X4 در بازار ایران، لکسوس NX است. برخلاف کراساوور آلمانی، لکسوس NX در تعداد زیاد وارد بازار ایران شده است و امروزه انواع مختلف این خودرو را میتوانید در خیابانهای کشورمان مشاهده کنید. لکسوس NX در انواع تیپها وارد بازار کشورمان شده است که عبارتند از 200 توربو، 200 توربو f اسپرت و 300 هیبرید و 300 هیبرید f اسپرت.
تیپ F Sport از لکسوس NX را میتوان یکی از پرطرفدارترین کراساوورهای خارجی در ایران دانست که با وجود قیمت بالا، فروش فوق العادهای را در کشورمان تجربه کرد. این تیپ بین اهالی بازار به 9 کلید معروف است که دو کلید آن مربوط به صندلی تاشو برقی عقب و هفت کلید دیگر آن به نوربالا اتوماتیک، قفل دیفرانسیل، سنسور 360 درجه پارک، صندوق برقی، دوربین 360 درجه، رادار نقطه کور، رادار پیشگیری تصادف جلو اختصاص دارند. این کراساوور خارجی همانند رقیب نزدیکش یعنی بی ام و X4، به استفاده از بنزین باکیفیت نیاز دارد.
نسخه هیبریدی لکسوس NX به پیشرانه مشترک با تویوتا کمری هیبرید مجهز است و همین مساله سبب شده تا مالکان نگرانی کمتری در مورد خدمات پس از فروش این خودرو داشته باشند. تفاوت اصلی تیپ فول آپشن لکسوس NX هیبرید با نسخه بنزینی، حذف قفل دیفرانسیل و اضافه شدن گرمکن فرمان است.
بی ام و X1، کوچکترین کراس اوور خارجی و لوکس
بی ام و X1 کوچکترین و ارزانترین کراساوور خارجی در رده قیمتی 4 الی 5 میلیارد تومان حال حاضر بازار است. این خودرو یکی از معدود کراساوورهای خارجی صفر کیلومتر موجود در بازار است و به همین دلیل مورد توجه عدهای از خریداران قرار دارد.
نسل دوم بی ام و X1 با کد F48 شناخته میشود و براساس ساختاری مشابه با مینی کوپر توسعه یافته است. برخلاف نسل اول بی ام و X1 که ظاهری ارزانقیمت و نه چندان جذاب داشت، نسل دوم این خودرو به برادران بزرگتر خود شباهت دارد و چهرهای خشن را به نمایش میگذارد.
بی ام و برای کوچکترین عضو خانواده کراساوورهایش به هیچ عنوان کمکاری نکرده است و از این رو آپشنهای متعددی را در این خودرو میتوان مشاهده کرد. با این حال قیمت بسیاری زیاد بی ام و X1 در کنار واردات محدود، سبب شده است تا ارزش خرید این خودرو نسبت به دیگر کراساوورهای این رده قیمتی کاهش یابد.
ولوو XC90، خارجی پردردسر!
ولوو XC90 طی چند سال اخیر خبرسازترین کراساوور خارجی بازار ایران بوده است. این خودرو در ابتدا به دلیل ایمنی فوقالعاده و سطح بالای امکانات رفاهی به شهرت رسید. با این حال پس از مدتی مشکلات ولوو XC90 گریبانگیر مالکان شدند. قوای فنی این خودرو بسیار پیشرفته است و به دلیل نبود زیرساخت لازم برای ارائه خدمت به محصولات ولوو، بسیاری از نسخههای وارد شده ولوو XC90 در ایران از بین رفتند.
با وجود مشکلات و دردسرهای متعدد ولوو XC90 برای مالکان، این خودرو همچنان قیمت میلیاردی خود را حفظ کرده است. ولوو XC90 رقیب هم قیمت لکسوس NX و بی ام و X4 در بازار ایران محسوب میشود، در حالیکه از نظر ابعاد و اندازه از آنها بزرگتر است. بزرگترین نقطه ضعف ولوو XC90 نبود خدمات پس از فروش در ایران است. به همین دلیل پس از خرید این کراساوور خارجی بایستی از آن فقط برای ترددهای کوتاه استفاده کنید!
کلام آخر، کراساوور خارجی چی بخریم؟
در این مقاله از تسهیل کار، انواع کراساوور خارجی در بازه قیمتی 4 الی 5 میلیارد تومان را مورد بررسی قرار دادیم. تنها خودرویی که از قلم افتاده است را میتوان بی ام و X6 دانست که سابقه واردات آن به سال 2013 باز میگردد. یک بی ام و 9 ساله با مشکلاتی همچون استهلاک بالا و هزینههای نگهداری سنگین دست و پنجه نرم میکند، از این رو گزینه مناسبی برای خرید در این وضعیت نیست.
در شرایط فعلی بازار، بهترین گزینه خرید از بین انواع کراساوور خارجی در بازه قیمتی 4 الی 5 میلیارد تومان، لکسوس NX است. پیشنهاد میشود نسخههای درونسوز این خودرو یعنی لکسوس NX200 را خریداری کنید، چرا که نسخههای هیبریدی به زودی با مشکل تعویض پکیج باتری مواجه خواهند بود. گستردگی خدمات پس از فروش و بازار خرید و فروش پررونق، دو مزیت کلیدی لکسوس NX در مقایسه با کراساوورهای ولوو و بی ام و هستند.