بررسی تارا اتوماتیک

نگاهی نزدیک به تارا اتوماتیک و مشخصات آن

0

صنعت خودروسازی ایران در طول شش دهه فعالیت خود، با فراز و فرودهای بسیاری روبرو بوده است اما به جرات می‌توان گفت که نقش اتومبیل‌های فرانسوی در خلق محصولات داخلی و ملی همواره تاثیرگذار بوده است. جدیدترین محصول ایران خودرو یعنی تارا اتوماتیک نیز یکی دیگر از خودروهای ملی با رنگ و بوی فرانسوی است، خودرویی که پس از شکست پروژه مشترک ایران خودرو و پژو به بازار عرضه شد. در این مطلب با ما همراه باشید تا به بررسی تارا اتوماتیک بپردازیم.

تارا اتوماتیک، قابل قبول اما نه به اندازه کافی!

تارا اتوماتیک جدیدترین محصول ایران خودرو در حال حاضر است و همچنین گران‌ترین خودرو سواری ملی نیز به شمار می‌رود. عرضه این خودرو به بازار در اواخر سال 1400 آغاز شد و انتظار می‌رود در سال 1401، تولید و عرضه این خودرو به بازار افزایش یابد.

تارا اتوماتیک از جلو و بالا

تارا اتوماتیک به پیشرانه مشترکی با تارا دنده‌ای مجهز است و جعبه دنده دنا پلاس توربوشارژر نیز برای استفاده در آن انتخاب شده است. تارا اتوماتیک از نظر امکانات و تجهیزات در سطح بسیار بالاتری از تارا دنده‌ای قرار دارد و رقیب قدرتمندی برای خودروهای چینی محسوب می‌شود، با این حال تیراژ تولید اندک سبب شده است تا قیمت این خودرو در بازار بسیار بیشتر از نرخ کارخانه باشد.

بررسی تارا اتوماتیک، شباهت‌ها و تفاوت‌ها

شباهت‌های تارا اتوماتیک و تارا دنده‌ای بسیار هستند و تنها چند تمایز ظاهری کوچک میان نسخه اتوماتیک و دنده‌ای تارا وجود دارد. برای مثال نسخه اتوماتیک تارا به رینگ‌های آلیاژی مشابه با خودروهای پژو مجهز شده است که نمای جذاب‌تری را به تارا بخشیده‌اند.

یکی دیگر از تفاوت‌های ظاهری میان نسخه اتوماتیک و دنده‌ای تارا، جلوپنجره مشبک لانه زنبوری نسخه اتوماتیک است که جلوه مدرن‌تری را برای محصول ایران خودرو فراهم کرده است. نکته جالب و خبرساز تارا وجود راهنمای جانبی روی گلگیرها است، آن‌هم در شرایطی که آینه‌ها به چراغ راهنما مجهز هستند. ایران خودرو وعده داده است تا در سری‌های آتی تولیدات خود چراغ‌های راهنما را از گلگیر تارا اتوماتیک حذف کند. همچنین طرح چراغ‌های عقب تارا که محل انتقاد بسیاری از متخصصان و مردم بود، بار دیگر در نسخه اتوماتیک تکرار شده است و انتظار می‌رود در نسخه‌های بعدی با مدلی بهتر و کاراتر جایگزین شوند.

تارا اتوماتیک از نمای بالا

یکی دیگر از نکات منفی ظاهر تارا اتوماتیک، چراغ‌های دی‌لایت این خودرو هستند. این چراغ‌ها در قسمت زیرین سپر و کنار چراغ‌های مه شکن قرار دارند و گویا توسط مراکز افترمارکت به خودرو اضافه شده‌اند. بسیار بهتر بود اگر طراحان تارا دی‌لایت را درون کاسه چراغ اصلی خودرو قرار می‌دادند تا این حس به بیننده منتقل نشود. لازم به ذکر است که چراغ‌های دیگر محصول ایران خودرو یعنی دنا پلاس به طور همزمان دارای دی لایت و لامپ معمولی هستند.

بررسی تارا اتوماتیک از نمای داخلی

اگر تصاویر پژو 301 را در فضای مجازی مشاهده کرده باشید یا برخورد نزدیک با این خودرو را تجربه کرده باشید، کابین تارا برای شما آشنا خواهد بود. در حقیقت فضای داخلی تارا براساس نسخه فیس‌لیفت پژو 301 طراحی شده است که البته این طرح را می‌توان زیبا و قابل قبول دانست. نکته جالب در مورد کابین تارا، نصب دکمه استارت در سمت چپ است که الگوی مرسوم طراحی نسل قبول خودروهای پژو سیتروئن به شمار می‌رود و در خودروهایی همچون پژو 508 نسل قبل مشاهده شده است.

کابین تارا اتوماتیک

کابین تارا اتوماتیک از نظر زیبایی و ارگونومی مطلوب تلقی می‌شود و قابلیت رقابت با خودروهای چینی را خواهد داشت. در نسخه اتوماتیک کنسول جلو نیز به لیست آپشن‌های خودرو اضافه شده است که وجود آن برای تارا ضروری به نظر می‌رسید. همچنین ایران خودرو از ترکیب چرم مصنوعی و پارچه برای روکش‌ صندلی‌های نسخه اتوماتیک استفاده کرده است که با توجه به شرایط آب و هوایی ایران، تجربه کاربری بهتری را برای سرنشینان در فصول گرم رقم خواهد زد. یکی از مزایا تارا که به صورت همزمان در نسخه دنده‌ای و اتوماتیک مشاهده می‌شود، صندوق عقب جادار این خودرو است که با دارا بودن حجم 640 لیتر، برای مسافرت‌های خانوادگی کاملا ایده‌آل به نظر می‌رسد.

مشخصات فنی، ترکیبی از دیگر محصولات ایران خودرو

عادت کرده‌ایم تا در بخش مشخصات فنی محصولات ایران خودرو، ترکیبی از مشخصات خودروهای دیگر این شرکت را مشاهده کنیم. تارا اتوماتیک نیز از همین رویه پیروی می‌کند و ترکیبی از مشخصات فنی تارا دنده‌ای و دنا پلاس توربوشارژر اتوماتیک را می‌توان در آن دید. پیشرانه 1.6 لیتری TU5 پلاس همانند تارا دنده‌ای زیر کاپوت این خودرو قرار دارد اما برای جعبه دنده آن از گیربکس شش سرعته دنا پلاس اتوماتیک استفاده شده است. جدول مشخصات فنی تارا اتوماتیک را می‌توانید در ادامه مشاهده کنید:

جدول مشخصات فنی تارا اتوماتیک:

نوع پیشرانه چهار سیلندر خطی تنفس طبیعی
حجم پیشرانه 1587 سی سی
قدرت 113 اسب بخار
گشتاور 144 نیوتن متر
جعبه دنده شش سرعته اتوماتیک
شتاب صفر تا صد 13 ثانیه
مصرف سوخت ترکیبی 7.3 لیتر در صد کیلومتر

 

تجربه رانندگی، مهم‌ترین بخش از بررسی تارا اتوماتیک

نصب گیربکس اتوماتیک به جای گیربکس دنده‌ای در کنار پیشرانه یکسان، همواره نتیجه‌ای ثابت به همراه دارد و آن کاهش شتاب اولیه خودرو است. این مساله تا حدی در تارا اتوماتیک احساس می‌شود اما آن‌چنان محسوس نیست. علاوه بر آن استفاده از گیربکس شش سرعته اتوماتیک در این خودرو سبب شده است تا تارا به اتومبیلی مناسب برای استفاده همزمان در جاده و شهر تبدیل شود. تعویض دنده‌های گیربکس تارا اتوماتیک دقیق و قابل اعتماد است و نیازی به جنگیدن با آن برای دسترسی به بهترین دنده نخواهید داشت.

نمای جلو تارا اتوماتیک

استفاده از سیستم کنترل پایداری به همراه فنربندی نرم خودروهای پژو سبب شده است تا سواری راحتی را در تارا اتوماتیک شاهد باشیم، مساله‌ای که به شدت برای مخاطبان ایرانی اهمیت دارد. در کنار این مساله بهبود امکانات خودرو و اضافه شدن مواردی همچون آینه‌های جانبی تاشو برقی، دوربین عقب، صندلی برقی جلو، سنسور نور، سنسور باران و سانروف نیز تجربه مالکیت تارا اتوماتیک را نسبت به نسخه دنده‌ای بهبود خواهد بخشید.

جمع‌بندی بررسی تارا اتوماتیک

به جرات می‌توان گفت که تارا یک حرکت رو به جلو از خودروسازی ایران بوده است، حرکتی دیرهنگام اما قابل تقدیر که موجب شده است تا رقیبی جدی برای سدان‌های اتوماتیک چینی بازار ایجاد شود. این خودرو چهره قابل قبولی دارد، از نظر امکانات رفاهی در سطحی مطلوب ظاهر می‌شود و ایمنی آن نیز بالاتر از دیگر محصولات داخلی است. با این حال تیراژ پایین و قیمت بالا در مقایسه با دیگر خودروهای داخلی، سبب شده است تا دست بسیاری از مصرف‌کنندگان به تارا نرسد. این امیدواری وجود دارد که با افزایش تیراژ نسخه‌های مختلف تارا در آینده نزدیک، مشتریان بیشتری قادر به خرید و بهره‌گیری از محصول جدید ایران خودرو باشند.

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.