نگاهی به فردا T5، خودرو جدید بازار ایران

بررسی مشخصات و امکانات فردا T5

0

تب کراس‌اوورها در بازار خودرو ایران به شدت بالا است، تا حدی که حتی خودروسازان بزرگ نیز ناچار شده‌اند تا چند کراس‌اوور را به عنوان محصولات آتی خود معرفی کنند. در این بین خودروسازی فردا یا فردا موتورز به عنوان شرکتی نوپا در صنعت خودرو ایران، تنوع خوبی از محصولات را به مشتریان ایرانی عرضه می‌کند. یکی از جدیدترین محصولات این شرکت فردا T5 با FMC T5 است که در این مقاله به بررسی آن خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.

فردا T5 از کجا آمد؟

خودروسازی فردا یکی از شرکت‌های قدیمی در صنعت خودروسازی ایران است که اکثر زمان فعالیت خود را به مونتاژ خودروهایی از برندهای دیگر سپری کرده است. این شرکت طی چند سال اخیر تصمیم گرفت تا با برند خود و به صورت مستقل وارد بازار شود. تاکنون خودروهای فردا SX6، فردا SX5 و فردا 511 از این شرکت به مشتریان ایرانی معرفی شده است و اکنون فرداموتورز تصمیم دارد تا کراس‌اوور فردا T5 را به سبد محصولات خود اضافه کند.

فردا T5 از نمای بالا

معرفی اولیه و رونمایی از فردا T5 در اواخر سال 1400 صورت گرفت و انتظار می‌رود در نیمه اول سال 1401، شاهد ورود این خودرو به خیابان‌های ایران باشیم. فردا T5 در شرایطی وارد بازار ایران شده است که رقبای بسیاری پیش روی آن قرار دارند و حتی نسخه دیگری از همین خودرو نیز با نام لاماری ایما به بازار عرضه می‌شود. بنابراین فردا موتورز و فردا T5 باید آماده رقابت سخت با دیگر خودروهای همرده در بازار ایران باشند.

خودرو چینی با نام ایرانی، رویه ثابت این روزهای بازار ایران

اگر اخبار مرتبط با بازار خودرو ایران را پیگیری کرده باشید، حتما می‌دانید که طی دو سال اخیر دور جدیدی از همکاری‌ها بین خودروسازان چینی و ایرانی آغاز شده است. در سبک جدید همکاری بین خودروسازان ایرانی و چینی، طرف ایران محصول چینی را با برند و اسم جدید به بازار ایران عرضه می‌کند تا هر دو طرف از گزند تحریم‌های بین‌المللی در امان باشند. همین رویه سبب شده است تا طی دو سال گذشته برندهای مختلفی در بازار خودرو پدید آیند که یکی از آن‌ها فردا موتورز یا FMC است.

داشبورد فردا T5

فردا T5 نیز در حقیقت یک کراس‌اوور چینی است که توسط خودروساز بزرگ و دولتی چین یعنی دانگ فنگ تولید شده است. این خودرو با نام اصلی دانگ فنگ T5، یکی از محصولات دانگ فنگ در بخش کراس‌اوورهای کامپکت است و از سال 2018 تاکنون در بازار حضور دارد. اخیرا نسخه ارتقا یافته‌ای از این خودرو با نام دانگ فنگ T5 Evo نیز معرفی شده است که این خودرو توسط آرین موتور و با نام لاماری ایما به بازار ایران عرضه خواهد شد. دانگ فنگ T5 نقش کراس‌اوور خانوادگی را در سبد محصولات شرکت چینی ایفا می‌کند، در حالی که دانگ فنگ T5 Evo خودرویی جوان‌پسند و اسپرت است.

کراس‌اوور چینی با رنگ و بوی فرانسوی

شرکت خودروسازی دانگ فنگ از چند دهه پیش به عنوان شریک جدی و استراتژیک شرکت پژو سیتروئن در چین به شمار می‌رود و تاکنون محصولات مختلفی با برند پژو توسط دانگ فنگ در چین به تولید رسیده‌اند. حتی نسخه‌ای از پژو 207 صندوقدار که در حال حاضر توسط ایران خودرو مونتاژ می‌شود، پیش از این توسط دانگ فنگ در چین به تولید می‌رسید. بنابراین طبیعی است که دانگ فنگ برای محصولات خود، از خودروهای فرانسوی الهام بگیرد.

ظاهر فردا T5 در جلو و عقب شباهت بسیاری به محصولات فرانسوی دارد و می‌توان گفت که طراحان دانگ فنگ ترکیبی از طراحی محصولات پژو، سیتروئن و رنو را در نمای خارجی دانگ فنگ T5 اعمال کرده‌اند. این مساله سبب شده است تا چهره خارجی فردا T5 زیبا و هماهنگ باشد، مساله‌ای که در مورد تمامی خودروهای چینی صدق نمی‌کند.

کابین فردا T5

کابین فردا T5 نیز به نوعی از محصولات اخیر رنو همچون رنو تلیسمان الگو گرفته است، چرا که نمایشگر سیستم چندرسانه‌ای به صورت عمودی در میانه داشبورد قرار گرفته است. از سوی دیگر این نمایشگر از داشبورد جدا است و فضای متفاوتی را در کابین فردا T5 شاهد هستیم. فرمان دی کات به همراه دکمه‌های کنترلی که زیر نمایشگر قرار دارند، از دیگر ویژگی‌های کابین FMC T5 هستند.

آپشن‌ها و امکانات

همان‌طور که در مقدمه متن اشاره کردیم، فردا T5 رقبای سرسختی در بازار ایران دارد و به همین منظور به امکانات بسیاری مجهز شده است. از جمله امکانات رفاهی و ایمنی FMC T5 می‌توان به این موارد اشاره کرد: سانروف به همراه سقف پانوراما، نورپردازی داخلی کابین، شش کیسه هوا، سیستم صوتی به همراه نمایشگر 12 اینچی لمسی، گرمکن صندلی‌های جلو، آینه‌های جانبی تاشو برقی، صندوق عقب برقی، سنسور پارک عقب به همراه دوربین و رادار نگهدارنده بین خطوط.

نمای عقب فردا T5

مشخصات فنی، همان همیشگی با اندکی جذابیت!

اگر این روزها یک خودرو چینی را با پیشرانه‌ای غیر از موتور 1.5 لیتری ببینیم، باید تعجب کنیم! چرا که می‌توان گفت اکثر خودروهای چینی هم‌اکنون از پیشرانه‌های 1.5 لیتری ( به صورت اتمسفریک یا توربوشارژر) بهره می‌برند. FMC T5 نیز از همین رویه پیروی می‌کند و زیر کاپوت آن یک پیشرانه 1.5 لیتری توربوشارژر قرار دارد. با این حال خوشبختانه مهندسین دانگ فنگ این پیشرانه را با گیربکس CVT ترکیب نکرده‌اند و به جای آن از جعبه دنده شش سرعته اتوماتیک استفاده شده است. سایر مشخصات فنی FMC T5 را می‌توانید در جدول زیر مشاهده کنید:

جدول مشخصات فنی فردا T5:

نوع پیشرانه چهار سیلندر خطی توربوشارژر
حجم پیشرانه 1.5 لیتر
حداکثر قدرت 156 اسب‌بخار
حداکثر گشتاور 230 نیوتن‌متر
جعبه دنده شش سرعته اتوماتیک
شتاب صفر تا صد تقریبی 11.5 ثانیه
مصرف سوخت ترکیبی 7.8 لیتر در صد کیلومتر

 

جمع‌بندی، نبرد جنگ سالاران چینی در بازار خودرو ایران!

FMC T5 یکی از خودروهایی است که طی دوسال اخیر در بخش کراس‌اوورهای نیمه لوکس چینی وارد بازار ایران شده است. این بخش اکنون یکی از متراکم‌ترین قسمت‌های بازار خودرو ایران است و شرکت‌های مختلف با خودروهای گوناگون در آن حضور یافته‌اند. FMC T5 اکنون با انبوهی از رقبا روبرو است، رقبایی که زودتر از این خودرو وارد بازار شده‌اند و تا حدی موفق به جلب توجه مشتریان شده‌اند. دیگنیتی و فیدلیتی از بهمن موتور، جک S5 نیوفیس از کرمان موتور و تیگو 7 از مدیران خودرو برخی رقبای FMC T5 را تشکیل می‌دهند. به همین دلیل لازم است تا فردا موتورز با تدوین و اجرای یک برنامه بازاریابی سنجیده، جای پای FMC T5 را در بازار ایران محکم کند.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.