بررسی لیفان X70

در این مقاله بررسی همه جانبه لیفان X70‌ را خواهید خواند.

0

مقدمه

مشتریان ایرانی از اوایل دهه 1390 خورشیدی با محصولات لیفان آشنا شدند. در آن دوران کرمان موتور که پس از قطع همکاری هیوندای در شرایطی دشوار قرار گرفته بود، به واسطه تولید لیفان 520 و لیفان 620 بار دیگر به جریان خودروسازی بازگشت. این روند با عرضه دیگر محصولات لیفان همچون لیفان X60، لیفان X50 و لیفان 820 ادامه یافت. لیفان X70 نیز جدیدترین و آخرین محصول این برند در ایران است.

با وجود موفقیت اولیه خودروهای لیفان در ایران، محصولات این برند به سرعت زیر سایه دیگر خودروهای چینی قرار گرفتند و به تدریج از سبد محصولات کرمان موتور حذف شدند. وظیفه تولید این خودروها مدتی بعد به شرکت خودروسازان بم منتقل شد و این شرکت نیز در گام نخست نسبت به معرفی و عرضه لیفان X70 اقدام کرد.

لیفان X70 از سال 1399 در بازار ایران حضور دارد و برخلاف بسیاری از خودروهای چینی تازه وارد، دستخوش تغییر برند و نام تجاری نشده است. آن‌چه در ادامه خواهید خواند، نگاهی کلی به این کراس‌اوور تازه وارد است که در قالب بررسی لیفان X70 به شما ارائه می‌شود.

طراحی ظاهری و داخلی

اگر خودروهای لیفان که در بازار کشورمان حاضر هستند را مرور کنید، متوجه خواهید شد که این برند برخلاف بسیاری از شرکت‌های خودروسازی زبان طراحی مشترک ندارد و هرکدام از محصولات آن با ظاهری متفاوت از دیگری به تولید می‌رسند. لیفان X70 نیز ظاهری متفاوت از دیگر کراس‌اوورهای این برند دارد و از سبکی مشابه با کراس‌اوورهای اروپایی پیروی می‌کند.

جلوپنجره بزرگ با خط‌های کرومی و چراغ‌های تهاجمی از جمله المان‌های طراحی لیفان X70 در جلو هستند. در نمای جانبی الگو ساده طراحی کراس‌اوورهای خانوادگی را شاهد هستیم و به جز رینگ‌های آلیاژی، نکته خاصی در این قسمت مشاهده نمی‌شود. در نمای عقب اما طراحان لیفان از سبک درب صندوق ساده و چراغ‌های منتظم استفاده کرده‌اند، الگویی که در بسیاری از کراس‌اوورهای چینی امروزی مشاهده می‌شود.

از نظر ابعاد و اندازه، لیفان ایکس 70 طولی برابر با 4390 میلیمتر، عرضی برابر با 1820 میلیمتر و ارتفاعی برابر با 1715 میلیمتر دارد. با وجود طول کمتر از 4.5 متر، لیفان x70 فاصله بین دو محور 2610 میلیمتر را ارائه می‌دهد که کاملا مناسب یک خانواده پنج نفره است. حجم فضای بار لیفان X70‌ نیز 419 لیتر اعلام شده است که برای قرار دادن وسایل یک خانواده 4 نفره کافی به نظر می‌رسد. با این حال وزن نسبتا زیاد 1415 کیلوگرمی لیفان X70، موجب وارد آوردن فشار مضاعف بر پیشرانه و کاهش شتاب و کشش خودرو خواهد شد.

لیفان X70

طراحی داخلی

با ورود به کابین لیفان ایکس 70، شاهد طراحی زیبا و جذابی خواهید بود که در کلاس کراس‌اوورهای جمع‌وجور رضایت‌بخش به نظر می‌رسد. لیفان X70 خودرویی نسبتا به روز است و از سال 2018 روی خط تولید قرار گرفته است، از این رو سبک طراحی کابین آن نیز در مقایسه با محصولات قبلی لیفان مدرن‌تر ارزیابی می‌شود.

یک نمایشگر بزرگ به صورت عمودی در میانه کابین قرار گرفته است و اطراف آن را دریچه‌های سیستم تهویه دربر گرفته‌اند. با این حال تنظیمات سیستم تهویه به صورت دیجیتال صورت نمی‌گیرد و در مقایسه با سایر خودروهای نوبرانه بازار، دکمه‌های فیزیکی بسیاری در کابین لیفان ایکس 70 مشاهده می‌شود که البته این دکمه‌ها سهولت استفاده از تجهیزات مختلف را برای راننده در پی خواهند داشت. طرح کلی کابین لیفان X70 مشکی رنگ است و در برخی نقاط از تریم‌های نقره‌ای استفاده شده است. فرمان این خودرو نیز حالتی ساده دارد و نمی‌توان آن را نوآورانه قلمداد کرد.

آپشن‌ها و امکانات لیفان x70

تعدد دکمه‌های استفاده شده در کابین لیفان ایکس 70 نشان می‌دهد که با خودرویی مجهز در این بازه قیمتی روبرو هستیم. امکانات و تجهیزات بسیاری در این خودرو گنجانده شده‌اند که موجب شده است تا ارزش خرید لیفان X70 در مقابل رقبای آن افزایش یابد.

لیفان x70

از جمله تجهیزات لیفان X70 می‌توان به این موارد اشاره کرد: کروز کنترل، سنسور پایش فشار باد تایر، سنسور نور، دی‌لایت، چراغ‌های مه شکن جلو و عقب، سیستم صوتی مجهز به شش بلندگو و نمایشگر 9 اینچی لمسی، دوربین عقب، سیستم تهویه اتوماتیک، سیستم ورود و استارت بدون کلید، روکش چرمی صندلی‌ها، گرمکن صندلی‌های جلو، آینه جانبی تاشو برقی با گرمکن و سانروف.

مشخصات فنی لیفان x70

لیفان x70 در بازار جهانی تنها با یک پیشرانه عرضه شده است که با همان مشخصات فنی در ایران نیز مشاهده می‌شود. موتور دو لیتری چهار سیلندر تنفس طبیعی قلب تپنده این خودرو است که حداکثر 140 اسب‌بخار قدرت و 178 نیوتن‌متر گشتاور تولید می‌کند. گیربکس در نظر گرفته شده برای لیفان x70 نیز از نوع اتوماتیک CVT است که انتخاب اول شرکت‌های خودروسازی برای کراس‌اوورها و سدان‌های اقتصادی محسوب می‌شود. این گیربکس دو حالت زمستانی و اسپرت را نیز علاوه بر حالت عادی در اختیار راننده قرار می‌دهد.

از نظر مشخصات فنی، لیفان ایکس 70 دقیقا در سطحی برابر با نزدیک‌ترین رقیب خود یعنی ام وی ام X33s قرار دارد. شتابلیفان ایکس 70 با این مشخصات فنی در سطحی متوسط قرار دارد و به صورت رسمی 14.1 ثانیه اعلام شده است که البته در شرایط طبیعی این رقم افزایش خواهد یافت. مصرف سوخت ترکیبی لیفان x70 نیز برابر با 8.7 لیتر در صد کیلومتر اعلام شده است که اندکی بالاتر از حد قابل انتظار مشتریان این بخش از بازار است. در نهایت حداکثر سرعت قابل دستیابی با لیفان x70 نیز 175 کیلومتر خواهد بود.

امنیت لیفان x70

با وجود آن‌که لیفان X60 یعنی کراس‌اوور رده پایین‌تر از لیفان X70 توسط موسسات ایمنی مورد بررسی قرار گرفته است، هیچ امتیاز ثبت شده‌ای در خصوص لیفان X70 وجود ندارد. با این حال و به دلیل اشتراک پلتفرم و یکسان بودن تقریبی ابعاد لیفان X70 و لیفان X60، می‌توان گفت که این خودرو نیز همانند برادر کوچکتر خود سطح متوسطی از ایمنی را ارائه می‌دهد.

لیفان x70

از نظر امکانات ایمنی نیز لیفان X70 در سطح متوسطی قرار دارد و به امکانات استاندارد و قابل قبول ایمنی مجهز شده است. از جمله امکانات ایمنی لیفان ایکس 70 می‌توان به این موارد اشاره کرد: دو کیسه هوا، ترمزهای دیسکی به همراه ترمز کمکی و سیستم کنترل پایداری.

قیمت و شرایط بازار

این روزها در بازار مشتریان برای خرید لیفان ایکس 70 به بودجه‌ای در حدود 680 میلیون تومان نیاز دارند. این خودرو سال گذشته فرآیند کاری خود را با قیمتی کمتر از 600 میلیون تومان آغاز کرد و به مرور بر قیمت آن در کارخانه و بازار آزاد افزوده شد. فردا SX5 و ام وی ام X33s دو رقیب کراس‌اوور لیفان در بازار ایران هستند که با توجه به شرایط، به نظر می‌رسد از بین سه خودرو یاد شده ام وی ام X33s همچنان دست بالا را در بازار داشته باشد. از سوی دیگر عرضه لیفان x70 چندان پرتراکم نیست و همین مساله سبب شده است تا این خودرو برای بسیاری از مشتریان همچنان ناشناخته باشد. بنابراین به مصرف‌کنندگان توصیه می‌شود در صورتی که تمایل به خرید یک کراس‌اوور جمع‌وجور دارند، پیش از انتخاب نهایی سایر گزینه‌های بازار را نیز مورد بررسی قرار دهند.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.