بررسی هایما S7 پلاس

در این مطلب به بررسی بررسی هایما S7 پلاس، محصول جدید ایران خودرو خواهیم پرداخت.

0

کراس‌اوورهای متوسط چینی یکی از خبرساز‌ترین خودروهای بازار ایارن طی چند سال اخیر بوده‌اند. فروش موفق دو محصول جک S5 و چری تیگو 5 سبب شد تا باقی خودروسازان نیز به این بخش از بازار علاقمند شوند. ایران خودرو یکی از همین شرکت‌های علاقمند بود که محصولی با نام هایما S7 (و اکنون هایما S7‌ پلاس) را برای رقابت با تیگو 5 و جک S5‌ به بازار فرستاد.

تولید هایما S7 از سال 1394 آغاز شد و در سال 1400 نیز نسخه پلاس آن با اندکی تغییرات به بازار عرضه شد. در این نوشتار از مجله تسهیل کار به بررسی هایما S7 پلاس خواهیم پرداخت و این خودرو را با دو رقیب عمده یعنی تیگو 5 و جک S5 مورد مقایسه قرار می‌دهیم. با توجه به افزایش قیمت‌های اخیر، اکنون مشتریان به دنبال خرید خودرویی هستند که حداکثر مزایا را با حداقل قیمت در اختیار آن‌ها قرار دهد. ممکن است هایما S7 پلاس چنین خودرویی باشد، پس برای بررسی هایما S7 پلاس و کسب اطلاعات بیشتر در ادامه متن با ما همراه شوید.

طراحی داخلی و ظاهری

معمولا عادت کرده‌ایم تا الگوبرداری از خودروهای روز دنیا را در اتومبیل‌های چینی مشاهده کنیم. هایما S7 نیز از همین رویه پیروی می‌کند و می‌توان سبک‌های طراحی مشابه خودروهای مزدا و تویوتا را در ظاهر هایما S7‌ پلاس مشاهده کرد. توجه به این نکته ضروری است که هایما S7‌ پلاس دومین فیس‌لیفت از نسل اول این خودرو محسوب می‌شود و در همین حین نسل دوم هایما S7‌ با چهره‌ای کاملا متفاوت در چین به تولید می‌رسد.

هایما S7 پلاس
smartcapture

تفاوت‌های ظاهری هایما S7‌ پلاس با نسخه معمولی توربوشارژر بسیار محدود هستند. گل‌‌ پخش‌کن‌های جدید، آینه‌های جانبی جدید مجهز به راهنما، شیشه لچکی با طرح جدید و اضافه شدن نام پلاس به هامیا در صندوق عقب بخشی از تغییرات این نسخه در مقایسه با تیپ معمولی هستند. در داخل کابین نیز شاهد افزایش دکمه‌های لمسی و حذف دکمه‌های فیزیکی سیستم تهویه هستیم که سبب شده تا کابین کراس‌اوور هایما ظاهری مدرن‌تر به خود بگیرد. در مجموع می‌توان گفت که بروزرسانی‌های انجام شده سبب شده است تا هایما S7‌ پلاس اکنون قابلیت رقابت با نسخه‌های بهینه تیگو 5 و جک S5‌فیس‌لیفت را نیز داشته باشد.

هایما S7 پلاس

یکی از بزرگترین برتری‌های هایما S7‌ پلاس در مقایسه با سایر رقبای هم‌کلاس، کابین جادار و راحت این خودرو است که کراس‌اوور هایما را به خودرویی مناسب برای سفرهای خانوادگی تبدیل کرده است. فضای صندوق بار هایما S7 پلاس حجمی معادل 400 لیتر را در اختیار مالک قرار می‌دهد و فاصله بین دو محور 2619 میلیمتر نیز از هایما S7 پلاس یک کراس‌اوور پنج نفره کاملا راحت و جادار ساخته است.

آپشن‌ها و امکانات

همان‌گونه که از نام هایما S7 پلاس بر می‌آید، در زمینه آپشن‌ها و امکانات رفاهی این خودرو تغییراتی رخ داده و اکنون تجهیزات بیشتری را به نسبت به نسخه معمولی در این خودرو خواهیم دید. از جمله تجهیزات هایما S7 پلاس می‌توان به این موارد اشاره کرد: کروز کنترل، سنسور پارک عقب، سنسور باران، سنسور نور، دی‌لایت، چراغ‌های مه شکن جلو و عقب، فرمان برقی با روکش چرمی مجهز به دکمه‌های کنترلی، چراغ بدرقه، سیستم صوتی به همراه شش بلندگو و نمایشگر هشت اینچی لمسی، دوربین عقب، دوربین جانبی، دوربین 360 درجه، سیستم ورود و استارت بدون کلید، روکش چرمی صندلی‌ها، صندلی برقی راننده، سانروف و آینه‌های جانبی تاشو برقی با گرمکن.

مشخصات فنی هایما S7 پلاس

در زمینه مشخصات فنی، هیچ تفاوتی میان هایما S7 پلاس و نسخه عادی آن وجود ندارد. پیشرانه 1.8 لیتری توربوشارژر با 170 اسب‌بخار قدرت و 230 نیوتن‌متر گشتاور قلب تپنده این خودرو است و برای انتقال قدرت آن نیز از گیربکس شش سرعته اتوماتیک استفاده شده است. همان‌طور که انتظار داریم، نسخه ارتقا یافته هایما S7 تک دیفرانسیل است و قابلیت آفرود ندارد.

در زمینه مصرف سوخت شاهد ثبت رقم 8.8 لیتر بنزین به ازای صد کیلومتر از کراس‌اوور هایما هستیم که متوسط ارزیابی می‌شود. شتاب صفر تا صد هایما S7 پلاس نیز 10.5 ثانیه اعلام شده است و حداکثر سرعت قابل دستیابی با این کراس‌اوور 170 کیلومتربرساعت خواهد بود.

امنیت هایما S7 پلاس

با وجود راه‌اندازی شعبه موسسه ایمنی انکپ در چین، بسیاری از خودروهای چینی همچنان فاقد امتیاز معتبر در زمینه ایمنی هستند. هایما S7‌ نیز تاکنون در تست‌های رسمی موسسه CNCAP‌ شرکت نکرده است و اطلاعات دقیقی از ایمنی آن وجود ندارد. دو رقیب عمده این خودرو در ایران یعنی تیگو 5 و جک S5، توسط موسسه CNCAP مورد آزمون ایمنی قرار گرفته‌اند که حاصل آن کسب پنج ستاره ایمنی برای تیگو 5 و چهار ستاره ایمنی برای نسخه اصلی جک S5 (پیش از فیس‌لیفت) بوده است.

با وجود نامعلوم بودن امتیاز ایمنی، هایما S7‌ پلاس به تجهیزات ایمنی مناسبی مجهز است. از جمله امکانات ایمنی کراس‌اوور هایما می‌توان به این موارد اشاره کرد: چهار کیسه هوا، ترمزهای دیسکی به همراه ترمز کمکی، سیستم کنترل پایداری، سیستم کنترل کشش، کنترل ایستایی در سربالایی و سنسور پارک عقب.

قیمت و شرایط بازار

در زمان نگارش این مقاله، ایران خودرو هایما S7 پلاس را با قیمت 675 میلیون تومان برای فروش نرخ‌گذاری کرده است. اعلام این رقم برای قیمت هایما S7‌ پلاس سبب شده است تا این خودرو نسبت به دو رقیب دیگر یعنی جک S5‌ و تیگو 5 ارزان‌تر به دست مصرف‌کننده نهایی برسد. هر دو رقیب هایما S7 پلاس با نرخ بیش از 800 میلیون تومان در حال حاضر به فروش می‌رسند.

هایما S7 پلاس

با این حال عرضه ناکافی خودرو به بازار سبب شده است تا اختلاف قابل توجهی میان قیمت بازار و کارخانه پیش آید. هایما S7 پلاس در همین حین با نرخ 890 میلیون تومان در بازار آزاد مبادله می‌شود که تفاوت چندانی با نرخ دو رقیب دیگر در بازار آزاد ندارد.

اگر بخواهیم مزایا هایما S7‌ پلاس را به صورت کوتاه بیان کنیم، بایستی به مواردی همچون پیشرانه کارآمد، امکانات رفاهی متعدد و کابین راحت و جادار این خودرو اشاره کرد. در سوی مقابل بازار خرید و فروش هایما S7‌ نسبت به چری تیگو 5 و جک S5 چندان پررونق نیست و با وجود گستردگی نمایندگی‌های ایران خودرو در سطح کشور، دسترسی به قطعات یدکی این کراس‌اوور چندان ساده نیست. به همین دلیل توصیه می‌شود اگر تصمیم دارید یکی از سه کراس‌اوور این رده قیمتی را خریداری کنید، پیش از اقدام نهایی با متخصصان و کارشناسان خرید و فروش خودرو مشورت به عمل آورید.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.