دنا و دنا پلاس؛ این دو چه تفاوتی با هم دارند؟

بررسی جامع تفاوت‌های دنا و دنا پلاس

0

از اوایل دهه 1390 خورشیدی، محصولی جدید به نام دنا وارد خط تولید ایران خودرو شد. ایران خودرو در آن زمان دنا را یکی دیگر از محصولات ملی خود نامید. این شرکت در ادامه و به مرور دامنه این محصولات را افزایش داد. دنا و دنا پلاس و مدتی بعد دنا پلاس توربوشارژر، محصولاتی بودند که زیرشاخه دنا در سبد محصولات ایران خودرو قرار می‌گیرند. تفاوت‌های دنا و دنا پلاس یکی از سوالاتی است که همواره ذهن مخاطبان را به خود مشغول کرده است.

دنا در ابتدا به دلیل شباهت‌های بسیار به محصولات خانواده سمند و برچسب قیمتی 50 میلیون تومانی چندان مورد استقبال قرار نگرفت. با این حال پس از کاهش قیمت و ارایه دو تریم برای فضای کابین، مشتریان ایرانی به آرامی نسبت به خرید دنا متمایل شدند. پس از مدتی نیز ایران خودرو نسخه فیس‌لیفت و بهینه شده دنا را با نام دنا پلاس روانه بازار کرد. این خودرو علاوه بر بهبودهای ظاهری، امکانات بیشتری را نیز در خود جای داده بود.

در این مطلب از مجله تسهیل کار به بررسی تفاوت‌های دنا و دنا پلاس خواهیم پرداخت. بنابراین مشتریان درک بهتری از دو محصول هم‌خانواده ایران خودرو خواهند داشت. لازم به ذکر است که سطح امکانات و آپشن‌های دنا و دنا پلاس در طول سالیان اخیر به طور مکرر تغییر کرده است و بنابراین نسخه‌های مختلفی از هر دو خودرو به دست مشتریان رسیده‌اند.

بررسی ظاهر داخلی و خارجی، تفاوت‌های دنا و دنا پلاس در چشم ناظران

دنا پلاس یک نسخه فیس‌لیفت از دنا محسوب می‌شود، بنابراین این دو خودرو شباهت بسیاری به یکدیگر دارند. با این حال دنا و دنا پلاس از یکدیگر قابل تمایز هستند. تفاوت‌های ظاهری دنا و دنا پلاس در قسمت جلو و عقب به مواردی همچون گرافیک جدید چراغ‌ها محدود می‌شود. جلوپنجره دنا پلاس نیز نسبت به دنا متفاوت است. دنا پلاس از یک آنتن کوسه‌ای در قسمت عقب بهره‌مند است. درحالی که آنتن دنا از نوع ساده است و در قسمت جلو خودرو نصب شده است.

دنا

عمده تفاوت دنا و دنا پلاس در ظاهر خارجی به نمای جانبی مربوط می‌شود. طراحی این قسمت در دنا مورد انتقاد قرار گرفته بود و از همین رو طراحان ایران خودرو ظاهر جانبی جدیدی را برای دنا پلاس خلق کردند. در فضای داخلی تفاوت خاصی میان دنا و دنا پلاس وجود ندارد و تنها چند آپشن جدید به دنا پلاس افزوده‌ شدند، البته ایران خودرو مدتی بعد برخی از این امکانات را حذف کرد. در کل می‌توان گفت که ظاهر دنا پلاس در مقایسه با دنا معمولی زیباتر است.

بررسی پیشرانه، عملکرد مشابه و بدون تفاوت

هر دو خودرو مورد بحث این مقاله به قوای فنی مشترکی مجهز هستند. ترکیب پیشرانه 1.7 لیتری تنفس طبیعی و گیربکس پنج سرعته دستی قوای فنی هر دو خودرو را تشکیل می‌دهند. این پیشرانه حداکثر 115 اسب‌بخار قدرت و 155 نیوتن‌متر گشتاور تولید می‌کند و قادر است تا دنا یا دنا پلاس را در 14 ثانیه به سرعت صد کیلومتر بر ساعت برساند. مصرف سوخت ترکیبی هر دو خودرو نیز حدود 7.8 لیتر در صد کیلومتر عنوان شده است. با این حال اگر تمایل دارید یک دنا پلاس واقعی خریداری کنید، بایستی بودجه بیشتری تهیه کرده و نسبت به خرید نسخه توربوشارژر اقدام کنید تا از قدرت و گشتاور بیشتری بهره‌مند شوید.

آپشن‌ها و امکانات رفاهی، نزدیک شدن دنا پلاس به دنا معمولی!

همان‌گونه که از نام دنا پلاس بر می‌آید، این خودرو نسخه برتر و مجهزتر از دنا معمولی است. سانروف، نمایشگر بزرگتر سیستم چندرسانه‌ای، کروز کنترل و کیسه‌های هوای جانبی بخشی از امکانات اضافه شده به دنا پلاس بودند. با این حال از سال 1398 و به واسطه اقتصادی‌سازی تولید در ایران خودرو، برخی از امکانات همچون سانروف و کیسه‌های هوای جانبی از دنا پلاس حذف شدند. در سوی مقابل نیز دنا رینگ‌های آلیاژی، کروز کنترل و ترمزهای دیسکی عقب را از دست داد.

امروزه نسخه‌های جدید دنا پلاس در مقایسه با دنا معمولی همچنان امکانات بیشتری دارند. از جمله این امکانات می‌توان به دی‌لایت، کروز کنترل، ترمزهای دیسکی در چهار چرخ و رینگ‌های آلیاژی را در خود جای داده‌اند. به نظر نمی‌رسد تفاوت‌ قیمتی میان این دو خودرو را توجیه پذیر جلوه دهند.

دنا پلاس

از دیگر امکانات مشترک هر دو خودرو می‌توان به این موارد اشاره کرد: دو کیسه هوا، آینه جانبی تاشو برقی، تنظیم برقی صندلی‌های جلو، سیستم تهویه اتوماتیک با دریچه برای سرنشینان عقب، سیستم صوتی به همراه شش بلندگو و نمایشگر، فرمان هیدرولیک مجهز به دکمه‌های کنترلی، چراغ‌های مه شکن جلو و عقب و سنسور پارک عقب.

جمع‌بندی، دنا بخریم یا دنا پلاس؟

دنا پلاس در ابتدای ورود به بازار موفق شد تا توجهات بسیاری را به خود جلب کند. این خودرو طیف گسترده‌ای از امکانات رفاهی و ایمنی را به همراه ظاهری جذاب در اختیار مصرف‌کنندگان ایرانی قرار می‌داد. از سوی دیگر قیمت دنا پلاس در مقایسه با رقبای چینی معقول‌تر بود. همین مساله سبب شد تا تقاضا برای خرید دنا پلاس در مدت کوتاهی به شدت رشد کند. با این حال حذف امکاناتی همچون کیسه‌های هوای جانبی و سانروف به شدت بازار دنا پلاس را تحت تاثیر قرار داد. چه بسا اگر خودروهای چینی همچنان با قدرت در بازار ایران حضور داشتند، امروزه دنا پلاس به محصولی حاشیه نشین در بازار ایران تبدیل شده بود.

از سوی دیگر دنا در طی دهه گذشته از محصولی پرچمدار در سبد محصولات ایران خودرو، به خودرویی میان‌رده تبدیل شده است. حذف امکانات موجب شد تا بازار دنا نیز تحت تاثیر قرار بگیرد. اکنون با عرضه محصول جدید ایران خودرو یعنی سورن پلاس، یک رقیب درون خانوادگی برای دنا اعلام آمادگی کرده است.

دنا پلاس

در زمان نگارش این مقاله، برای خرید دنا پلاس با مدل 1400 از بازار آزاد به بودجه‌ای در حدود 400 میلیون تومان نیاز خواهید داشت. در سوی دیگر قیمت دنا مدل 1400 با رینگ فولادی و کروز کنترل حدود 350 میلیون تومان است. بدیهی است که پرداخت مابه التفاوت 50 میلیون تومانی برای چهره جدید دنا پلاس چندان منطقی نخواهد بود. با این حال اگر به محصولات خانواده دنا علاقه دارید، به شما توصیه می‌کنیم تا در شرایط فعلی نسبت به خرید دنا اقدام کنید. در این صورت با هزینه‌ای بسیار کمتر از 50 میلیون تومان سایر تجهیزات اضافه را روی این خودرو نصب کنید. با این حال بهتر است تا پیش از خرید سایر گزینه‌های موجود در این رده قیمتی توجه داشته باشید. از جمله این گزینه‌ها می‌توان به  رانا پلاس، سورن پلاس و شاهین سایپا اشاره کرد.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.