بررسی تیوولی مونتاژی

0

کراس‌اوورهای کوچک اروپایی و آسیایی از جمله محصولات پرفروش و دوست‌داشتنی بازار خودرو ایران طی سال‌های میانی و پایانی دهه 1390 خورشیدی بودند که همچنان برخی از آن‌ها جذابیت خود را نزد مشتریان حفظ کرده‌اند. سانگ یانگ تیوولی، پژو 2008، رنو کپچر و نیسان جوک مثال‌هایی از محصولات این بخش هستند. با وجود وضعیت نه‌چندان مطلوب خودروساز کره‌ای سانگ یانگ، تیوولی در ایران خوش‌شانس‌تر از رقبای فرانسوی خود بود. از این رو قصد داریم در ادامه این مطلب از مجله خودرو تسهیل کار به بررسی تیوولی مونتاژی؛ یعنی جدیدترین نمونه حال حاضر این خودرو در بازار کشورمان بپردازیم.

مونتاژ تیوولی توسط رامک خودرو از سال 1399 آغاز شد و در سال 1400 نیز ادامه یافت تا مشتریان ایرانی شاهد عرضه و فروش سانگ تیوولی مونتاژی در بازار باشند. در این نوشتار نگاهی همه جانبه به این کراس‌اوور خوش‌فروش کره‌ای خواهیم داشت که موفق شده است از تیغ توقف واردات جان سالم به در ببرد.

بررسی طراحی سانگ تیوولی مونتاژی

طراحی تیوولی
بررسی طراحی تیوولی

ظاهر سانگ تیوولی مونتاژی در داخل و خارج برای مشتریان ایرانی آشنا به نظر می‌رسد، چرا که این خودرو یکی از پرفروش‌ترین محصولات وارداتی بازار ایران طی سالیان اخیر بوده است. سانگ یانگ تیوولی محصولی انقلابی برای این شرکت محسوب می‌شود، چرا که خودروساز کهنه‌کار کره‌ای پس از سال‌ها موفق شد یک محصول زیبا را روانه بازار کند که نتیجه آن استقبال شدید مشتریان از تیوولی بود.

ظاهر تیوولی در نمای جلو به واسطه چراغ‌های منتظم و جلوپنجره کوچک، به محصولات کیا شباهت پیدا کرده است و جلوه‌ای تهاجمی را به نمایش می‌گذارد. نمای جانبی نسبتا ساده است و به جز دو خط مشخصه دیگری در این قسمت مشاهده نمی‌شود. رینگ‌های تیوولی ظاهر جذابی را برای این کراس‌اوور کوچک خلق کرده‌اند که در نسخه‌های مونتاژی با تیپ سولار شاهد طرح جدیدی برای آن‌ها هستیم.

نمای عقب تیوولی برخلاف نمای جلو ظاهری آرام و به دور از هیجان دارد اما طراحان به خوبی از خطوط و حجم‌های فانتزی برای تزریق جذابیت به این قسمت بهره گرفته‌اند. نسخه‌های مونتاژی به یک دیفیوزر در این قسمت مجهز هستند که یکی دیگر از تفاوت‌های ظاهری تیوولی مونتاژی و وارداتی محسوب می‌شود.

کابین سانگ یانگ تیوولی مونتاژی نیز تفاوت خاصی با نسخه وارداتی ندارد و به جز لیور دنده، سایر موارد بدون تغییر باقی مانده‌اند. ارگونومی مناسب و طراحی پویا دو ویژگی اصلی کابین تیوولی است که موجب بهبود ارتباط کاربران با تجهیزات مختلف خودرو شده است.

آپشن‌ها و امکانات سانگ تیوولی مونتاژی

فضای کابین تیوولی
فضای کابین تیوولی مونتاژی

در ادامه بررسی تیوولی به امکانات یا اصطلاحا آپشن‌های این خودرو می‌رسیم؛ لیور دنده جدید و شیب سنج دو آپشن اضافه شده به سانگ تیوولی مونتاژی محسوب می‌شوند که نسخه‌های وارداتی فاقد آن هستند. به جز موارد گفته شده باقی آپشن‌ها یکسان است و در تیوولی مونتاژی شاهد تجهیزاتی همچون:‌ کروز کنترل، سه حالت رانندگی، سنسور پارک جلو و عقب، سنسور باران، سنسور نور، چراغ‌های روشنایی در روز، فرمان برقی، سیستم صوتی به همراه شش بلندگو، تریم چرمی کابین، سیستم ورود و استارت بدون کلید، سیستم تهویه دیجیتال با دریچه برای سرنشینان عقب، سانروف و آینه‌های جانبی تنظیم شونده برقی با گرمکن خواهیم بود.

مشخصات فنی سانگ تیوولی مونتاژی

زیر کاپوت سانگ تیوولی مونتاژی پیشرانه 1.6 لیتری تنفس طبیعی با 128 اسب‌بخار قدرت و 160 نیوتن‌متر گشتاور قرار دارد که راندمان مناسبی برای یک موتور تنفس طبیعی کم‌حجم محسوب می‌شود. گیربکس شش سرعته اتوماتیک نیز وظیفه انتقال قدرت به چرخ‌های جلو را در تیوولی برعهده دارد.

تیوولی همانند دیگر کراس‌اوورهای جمع‌وجور همرده تک دیفرانسیل است و قابلیت آفرود برای این خودرو تدارک دیده نشده است، با این حال به واسطه ارتفاع بیشتر نسبت به خودروهای سواری می‌توانید با اطمینان خاطر بیشتری از مسیرهای خاکی و شنی عبور کنید. مصرف سوخت ترکیبی 7.2 لیتر در صد کیلومتر و شتاب صفر تا صد 12.5 ثانیه بخشی دیگر از مشخصات فنی تیوولی را تشکیل می‌دهند.

بررسی امنیت سانگ یانگ تیوولی مونتاژی

سانگ یانگ تیوولی در آزمون‌های ایمنی موسسات مختلفی شرکت کرده است که حاصل آن ستاره‌های درخشان ایمنی برای این کراس‌اوور ریزنقش کره‌ای بوده‌اند. از جمله این آزمون‌ها می‌توان به تست تصادف سانگ یانگ تیوولی در موسسه معتبر یورو انکپ اشاره کرد که حاصل آن کسب چهار ستاره ایمنی از پنج ستاره ممکن برای این خودرو بوده است. با توجه به اینکه تفاوتی میان نسخه مونتاژی و وارداتی در بحث ایمنی وجود ندارد، این امتیاز را می‌توان برای سانگ یانگ تیوولی مونتاژی نیز معتبر دانست.

اگر بخواهیم امکانات ایمنی سانگ یانگ تیوولی را برشمریم، می‌توان به این موارد اشاره کرد: شش کیسه هوا، سیستم کنترل کشش، سیستم کنترل پایداری، کنترل ایستایی در سربالایی، کنترل سرعت در سرازیری و سامانه ضد واژگونی اشاره کرد که وجود تمامی آن‌ها از تیوولی یک کراس‌اوور ایمن ساخته است.

قیمت و شرایط بازار سانگ تیوولی مونتاژی

سانگ یانگ تیوولی 1400

این روزها برای خرید سانگ یانگ تیوولی مونتاژی با مدل 1400 یا 1399، به بودجه‌ای بین 930 میلیون تومان الی یک میلیارد تومان نیاز خواهید داشت. همان‌طور که در مقدمه مطلب اشاره شد، سانگ یانگ تیوولی تنها کراس‌اوور جمع‌وجور خارجی است که موفق شده از ممنوعیت واردات خودرو و سایر تحریم‌های اقتصادی جان سالم به در ببرد و همچنان شاهد نسخه‌های جدید آن در بازار کشورمان هستیم. همین مساله موجب شده است که اکنون سانگ یانگ تیوولی نسبت به رقبایی همچون پژو 2008 و رنو کپچر دست بالا را داشته باشد، چرا که همچنان مشتریان قادر به خریداری نمونه‌های صفرکیلومتر این خودرو هستند.

علاوه بر موارد گفته شده، استهلاک اندک، دوام فنی بالا و کیفیت ساخت مطلوب از سانگ یانگ تیوولی یک برنده تمام عیار ساخته‌اند. تیوولی همانند برخی از رقبای خود در شتاب‌ و کشش عالی عمل نمی‌کند اما هنگامی که موضوع دوام بلندمدت و هزینه‌های نگهداری مطرح می‌شود، بدون شک سانگ یانگ تیوولی مونتاژی بر تمام رقبای خود غلبه خواهد کرد. همچنین سانگ یانگ تیوولی تنها کراس‌اوور صفر کیلومتر این بخش از بازار است که از برندی با مبدا کره جنوبی بهره می‌برد و همین مساله می‌تواند برای مشتریان ایرانی که از انبوه خودروهای چینی کلافه شده‌اند، اهمیت دو چندانی داشته باشد.

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.