همه چیز در مورد طرز صحیح شستشوی خودرو

0

وقتی صحبت از مراقبت خودرو به میان می‌آید به‌ طور معمول ذهن‌ها به سمت سرویس‌های دوره‌ای و بررسی قطعات مصرفی خودرو مثل لنت‌ها، روغن و… معطوف می‌شود، اما هر خودرویی به همان اندازه به که مراقبت‌های مکانیکی نیاز دارد به شستشو و نظافت هم نیاز دارد. لباس تمیز و مرتب افراد تا حدودی بیانگر نوع شخصیت آن‌هاست، مهم نیست یک لباس اسپرت باشد یا کت‌ و شلوار مارک فلان برند، آنچه مهم است تمیز و آراستگی ظاهر افراد است. شستشوی خودرو و نظافت ظاهری ماشین هم دقیقا مانند لباس افراد از همان قاعده پیروی می‌کند؛ مهم نیست خودرو شما چه مارک و برندی باشد، شستشوی به ‌موقع خودرو از جمله موارد مراقبت‌های خودرو به شمار می‌رود.

وجود گل‌ولای جاده‌ها، شن، سنگ‌ریزه و حتی فضولات پرندگان عاملی برای آسیب رنگ خودرو محسوب می‌شود و در بعضی مواقع باعث خوردگی رنگ بدنه یا شیشه‌های خودرو می‌شود. شستشوی خودرو ازجمله سرویس‌های وقت‌گیری است که می‌تواند ساعت‌ها شما را درگیر کند، شاید به همین دلیل است که اکثر افراد شستشو خودرویشان را به کارواش‌ها می‌سپارند؛ البته برخی از افراد نیز علاقه چندانی به کارواش نداشته و انجام این عمل را شخصا بر عهده می‌گیرند. در این مقاله قصد داریم شما را با بایدها و نبایدهای شستشوی خودرو آشنا کنیم؛ اگر شما هم جز کسانی هستید که می‌خواهید همه چیز را در مورد نظافت خودرو بدانید در ادامه با مجله خودرو تسهیل کار همراه باشید.

مراحل شستشوی خودرو

تمیز کردن خودرو
مراحل شستشوی خودرو

صرفه‌جویی در هزینه‌های ماهانه همیشه شامل خریدهای روزانه نمی‌شود؛ گاهی با انجام کارهایی مثل شستن خودرو در منزل، تا حدی می‌توان در هزینه‌های زندگی صرفه‌‌جویی کرد. در نگاه اول شاید شستن خودرو کاری ساده و راحت به نظر برسد، اما عدم اطلاعات و مهارت کافی در این کار گاهی می‌تواند باعث آسیب رساندن به خودرو شما شود. مواردی مثل تنظیم فشار آب، دمای آب، مواد شوینده مناسب و… ازجمله نکاتی است که هنگام شستشو خودرو باید در نظر بگیرید. شستشو خودرو در خانه می‌تواند به دو روش دستی و شستشو با کارواش خانگی (واترجت) انجام شود، ما در این مقاله هر دو روش را برای شما شرح خواهیم داد:

شستشو خودرو به روش دستی

این روش از شستشو شامل چند مرحله است که هر مرحله باید به ‌طور دقیق انجام شده و سپس به سراغ مرحله بعدی بروید:

  1. آماده‌سازی خودرو
  2. شستشو با مواد شوینده مناسب
  3. آبکشی خودرو
  4. خشک‌کردن
  5. واکس زدن
  • قبل از انجام شستشو خودرو باید مراحل آماده‌سازی آن را انجام دهید؛ ابتدا خودرو خود را به محلی سرپوشیده و یا سایه منتقل کنید (حتما دقت کنید که شستشو خودرو شما مزاحمتی برای همسایه‌ها نداشته باشد)
  • در درجه اول لوازم موردنیازتان را در دسترس قرار دهید؛ اسفنج بزرگ، دستمال‌های تمیز، سطل آب، شوینده‌ها، برس مناسب، دستکش و… ازجمله لوازمی است که شما برای شستن ماشین به آن احتیاج دارید.
  • ابتدا کف‌پوش‌های خود را خارج کنید، در هنگام خروج کف‌پوش‌ها دقت کنید خاک و شن داخل آن‌ها به درون خودرو منتقل نشود. قبل از انجام هر کاری کف‌پوش‌ها را با استفاده از مواد شوینده و آب کامل شسته و در گوشه‌ای قرار دهید تا کامل خشک شود. این کار باعث می‌شود پس از اتمام کار شستشو، کف‌پوش‌ها هم خشک‌شده و قابل‌ نصب مجدد باشند.
  • با دستمالی تمیز و به کمک شیشه‌شور بخش‌های داخلی خودرو خود را غبارزدایی کنید.
  • در صورت امکان به کمک جاروبرقی می‌توانید صندلی‌ها، زیر پا و گوشه‌کنار خودرو را غبارگیری کنید.
  • داشبورد، کنسول و صندوق‌عقب خودرو را فراموش نکنید. پس از نظافت بخش داخلی حال نوبت به شستشو بیرون خودرو می‌رسد؛ تمامی درب‌های خودرو را ببندید و با آبی ملایم روی خودرو خود را آب بگیرید، این کار گرد و غبار روی سطح را می‌شوید و شستشو راحت‌تری را برای شما فراهم می‌کند.

مراحل شستشوی خودرو

  • از مواد شوینده ملایم مثل شامپوها و یا ترکیب شامپو و نرم‌کننده، سرکه و مایع شوینده مناسب یا ترکیب مساوی شامپو و جوش‌شیرین استفاده کنید.
  • با اسفنج و یا پارچه‌ای نرم از مواد شوینده رقیق‌شده به سطح خودرو بمالید، دقت کنید همه جای خودرو را به یک اندازه و تمیز شسته باشید.
  • با استفاده از سطل آب و یا شلنگ تمام خودرو خود را به ‌طور کامل آبکشی کنید.
  • خشک‌کردن خودرو را از یاد نبرید، چنانچه بعد از شستن خودرو آن را خشک نکنید لک آب به روی بدنه و بخصوص شیشه خودنمایی می‌کند؛ پس به یاد داشته باشید پس از پایان شستشو خودرو حتما شیشه‌ها و بدنه خودرو را کامل خشک‌کنید.
  • پس از اتمام کار می‌توانید با استفاده از واکس خودرو بخش‌های داخلی را براق کنید.

شستشو با کارواش خانگی

شستشو خودرو به‌ صورت دستی می‌تواند بسیار زمان‌بر باشد، اما استفاده از کارواش خانگی این زمان را به کسری از ساعت تبدیل می‌کند. پس از آماده‌سازی خودرو، از بسته بودن درب‌ها و شیشه‌ها اطمینان حاصل کنید؛ فشار آب واترجت را روی 150 تا 200 تنظیم کرده و مراحل پیش از آبکشی را که در بالا به آن‌ها اشاره کردیم را انجام دهید. پس از انتقال مواد شوینده به مخزن واترجت، شستشو خودرو را آغاز کنید؛ با استفاده از همین دستگاه می‌توانید به ‌راحتی مراحل آبکشی خودرو را پشت سر بگذارید. تمیز کردن خودرو با استفاده از کارواش خانگی می‌تواند تجربه‌ای لذت‌بخش برای شما باشد.

کارهایی که هنگام شستن خودرو نباید انجام داد

شستن خودرو
کارهایی که هنگام شستن خودرو نباید انجام داد

شستشو و نظافت خودرو هم مانند هر کار دیگری نیاز به مهارت و داشتن اطلاعات کافی دارد و عدم آگاهی در این مورد گاهی می‌تواند برای مالک خودرو با زیان مالی همراه باشد. بنابر توصیه می‌شود، مواردی که هنگام شستشو خودرو باید به آن توجه داشته باشید به شرح ذیل است:

  • استفاده از مایع شوینده مناسب: وایتکس از بدترین نوع شویندهای انتخابی می‌تواند باشد این مایع پاک‌کننده به علت خاصیت اکسیدکننده‌ای که دارد می‌تواند حسابی به رنگ خودرو شما آسیب بزند. مایع ظرف‌شویی و نوشابه به ترتیب ‌عنوان بدترین شوینده‌های خودرو را به خود اختصاص داده‌اند.
  • فشار آب زیاد و یا حرارت بیش ‌از اندازه: همیشه به یاد داشته باشید هیچ‌گاه آب داغ و یا آب با فشار زیاد نمی‌تواند گزینه خوبی برای تمیزی خودرو شما باشد، زیرا علاوه برآسیبی که به رنگ خودرو وارد می‌کند، باعث شل شدن قطعات پلاستیکی مثل چراغ‌های خودرو می‌شود.
  • ابزار شستشو زبر: استفاده از پارچه و یا برس‌های زبر، از بدترین گزینه‌ها برای تمیز کردن بدنه خودرو هستند، زیرا می‌تواند به طرز افتضاحی به رنگ خودرو شما آسیب وارد کند.
  • نور خورشید: حتما پیش از شستشو، خودرویتان را به محلی سرپوشیده و یا سایه منتقل کنید. شستن خودرو در زیر تابش مستقیم نور خورشید باعث خشک شدن سریع مواد شوینده روی سطح خودرو و ایجاد لک روی بدنه می‌شود.
  • دستمال خشک: زمانی که خودرو خشک است هیچ‌گاه از دستمال خشک برای پاک کردن لک روی بدنه استفاده نکنید. این کار ممکن است خط و خش‌های فراوانی را روی بدنه خودرو به وجود ‌آورد.
  • پولیش: در اکثر مواقع افراد فکر می‌کنند استفاده از پولیش باعث درخشش و تمیزی بیشتر خودرو می‌شود، درصورتی‌که این تفکر کاملا اشتباه است. پولیش بیش‌ از حد باعث کاهش کیفیت رنگ بدنه خودرو خواهد شد.
  • لاستیک‌ها: لاستیک به دلیل تماس مستقیم با سطح جاده، کثیف‌ترین قسمت خودرو محسوب می‌شوند؛ بنابراین چنانچه بخواهید اول از همه لاستیک و چرخ‌ها را بشویید، کثیفی، گل و لای و حتی آشغال‌هایی که روی لاستیک قرار دارند، دستمال شما را آلوده کرده و شما نمی‌توانید از آن دستمال برای شستشوی سایر نقاط خودرو استفاده کنید.
  • موتور خودرو: خیلی از عزیزان علاقه زیادی به شستشو موتور خودرو دارند. البته که این کار باعث زیبایی ظاهری موتور می‌شود، اما اگر این شستشو با آب و یا نوشابه باشد باید بگوییم شما بدترین انتخاب را داشته‌اید. برای شستشو بی‌خطر موتور خودرو استفاده از اسپری موتور شور و یا شستشو با بخار بهترین گزینه انتخابی می‌تواند باشد.

با در نظر گرفتن تمامی مراحلی که در این مطلب به آن‌ها اشاره شده است، شما به راحتی می‌توانید اتومبیل خود را نظافت کرده و از انجام این کار لذت ببرید. اگر به نظر شما نکته‌ای در این بخش ناگفته باقی مانده است،لطفا آن را با ما و دیگر مخاطبین تسهیل کار به اشتراک بگذارید.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.