بررسی دنا پلاس توربو

0

دنا پلاس توربو سدانی خانوادگی و نسبتا سریع از شرکت پرآوازه ایران خودرو است که در سال 1397 با هدف جبران کاستی‌های فنی نسخه پلاس به بازار عرضه شد. دنا پلاس توربو از نظر ظاهری هیچ تفاوت چندانی با دنا پلاس عادی ندارد و تفاوت اصلی میان نسخه معمولی و توربو دنا پلاس در زیر کاپوت این خودروها قرار دارد. جایی که پیشرانه توربوشارژ EF7 TC درون سینه دنا پلاس توربو قرار گرفته است و قدرت و گشتاور بسیار بهتری را نسبت به مدل تنفس طبیعی فراهم می‌سازد. در این مقاله از سری مقالات برسی تخصصی سایت «تسهیل کار» قصد داریم به بررسی دنا پلاس توربو پرداخته و شما مخاطبین گرامی را با مشخصات فنی، مزایا و معایب آن آشنا کنیم.

طراحی ظاهری

بررسی دنا پلاس توربو
بررسی نمای ظاهری دنا پلاس توربو

همانطور که در ابتدای مقاله بررسی دنا پلاس توربو به این موضوع اشاره کردیم، این خودرو از نظر طراحی تفاوتی با دنا پلاس ندارد. دنا پلاس که نسخه اصلاح شده یا فیس لیفت دنا معمولی محسوب می‌شود، از اواسط دهه نود خورشیدی به بازار عرضه شد. دنا پلاس توربو همچون دوبرادر دیگر خود یک سدان جمع و جور محسوب می‌شود که از فضای کافی برای یک خانواده نه چندان پر جمعیت برخوردار است.

در نمای جلویی همان سبک تهاجمی دنا با اندکی تفاوت تکرار شده است؛ این تفاوت‌ها به واسطه همگام‌‌سازی بخش مرکزی سپر با جلوپنجره خودرو و استفاده از چراغ‌های دیلایت، ایجاد شده‌اند و دنا پلاس توربو را زیبا و تهاجمی‌تر از دنا نمایش می‌دهند. سپر خودرو نیز حجم‌ بیشتری دارد و چهره مصمم‌تری را برای بخش جلویی دنا پلاس به ارمغان آورده است.

در نمای جانبی اصلی‌ترین وجه تمایز بین دنا پلاس توربو با سایر اعضای خانواده را می‌توان در طرح متفاوت رینگ‌های 5 پیچ این خودرو جستجو کرد،البته روی گلگیر نیز نوشته Turbo به وضوح قابل مشاهده است. نمای پشتی نیز با وجود اینکه طی سال‌های گذشته انتقادات مختلفی را از سوی کارشناسان به خود اختصاص داده، همچون اغلب بخش‌ها دست‌نخورده باقی مانده است. این قسمت که بیشتر شبیه به نسل قبل مرسدس بنز کلاس سی کلاس (W204) طراحی شده، هماهنگی کمی با سبک طراحی نمای جلویی خودرو دارد اما این تناقص به گونه‌ای نیست که بتوان نمای کلی این خودرو را نازیبا دانست؛ حتی از آن نیز مهم‌تر اینکه طراحی خاندان دنا به خوبی توانسته است جای خود را در دل خریداران ایرانی باز کرده و این خودرو را به یکی از پرفروش‌ترین مخصولات ایرانیزه بازار تبدیل کند.

طراحی داخلی و امکانات دنا پلاس توربو

دنا پلاس توربو
بررسی کابین دنا پلاس توربو

کابین دنا پلاس توربو تفاوت چندانی با دنا پلاس معمولی ندارد و در ساخت آن از سبک محصولات قدیمی هیوندای پیروی شده است. متاسفانه ایراداتی که به کابین دنا و دنا پلاس وارد بوده، در این اسب تازه نفس ایران خودرو نیز به چشم می‌خورد. برای مثال می‌توان به صندلی‌های این خودرو اشاره کرد که ارگونومی مناسبی نداشته و نرمی چندانی ندارند؛ همچنین جنس ادوات کابین چندان مناسب نبوده و ممکن است باعث شود که اتاق دنا پلاس توربو پس از مدت زمانی کوتاه به سر و صدا بیفتد یا کیفیت اولیه خود را از دست بدهد.

در بررسی دنا پلاس توربو می‌توان گفت که طراحان ایران خودرو با افزودن رنگ قرمز به قسمت‌هایی از کابین سعی در افزودن حال و هوای اسپرت برای مصرف‌کننده داشته‌اند. البته حاصل کار جذاب به نظر می‌رسد و در نگاه اول رضایت بیننده را جلب می‌کند؛ با این حال مشکل اصلی همچنان باقیست. طرح داشبورد دنا به گونه‌ای است که فضای زیادی را اشغال کرده است و به همین علت در نهایت فضایی که در اختیار سرنشینان عقب قرار دارد، کمی کوچک‌تر از حد معمول به نظر می‌رسد.

دنا پلاس توربو به قصد رقابت با خودروهای چینی نظیر آریزو 5 وارد بازار شده است، بنابراین انتظار داریم تا ایران خودرو این محصول را با انبوهی از آپشن‌ها و امکانات رفاهی عرضه کند. خوشبختانه چنین اتفاقی رخ داده و دنا پلاس توربو با امکاناتی نظیر سانروف (سفارشی)، کروز کنترل، طرح جدید دسته‌دنده، دی لایت، سیستم روشنایی موقت در محیط‌های تاریک، تنظیم زاویه نور چراغ‏‌های جلو از داخل، نمایشگر دمای محیط، آنتن کوسه‌ای، سیستم عیب‌یابی هوشمند (مالتی پلکس)، مانیتور 7 اینچ لمسی با رهیاب ماهواره‌ای و سیستم صوتی با چهار بلندگو به دست مشتریان می‌رسد. ناگفته نماند که در این بین دنا پلاس توربو اتوماتیک علاوه‌بر تمامی این تجهیزات از فرمان برقی نیز برخوردار است.

 ایمنی و مشخصات فنی دنا پلاس توربو

dena plus turbo
موتور دنا پلاس توربو

اضافه شدن عبارت «توربو» به دنا پلاس شنونده را متقاعد می‌کند با خودرویی متفاوت از نظر فنی روبروست. دنا پلاس توربو نیز همانند سورن توربو از موتور EF7 توربوشارژر (EF7 TC) بهره می‌برد که 150 اسب‌بخار قدرت و 215 نیوتن‌متر گشتاور ارائه می‌دهد. برای انتقال این نیرو به چرخ‌های جلو از یک گیربکس 5 سرعته دستی استفاده شده و در جدیدترین نمونه نیز یک گیربکس 6 سرعته اتوماتیک برای این خودرو تعبیه شده است که عملکرد رضایت بخشی را ارائه می‌دهد.

براساس اعلام رسمی دنا پلاس توربو در نمونه‌های مجهز به گیربکس دستی می‌توانند طی 10 ثانیه سرعت خود را از صفر به صد برساند؛ چنین زمانی برای نمونه‌های مجهزبه گیربکس اتومات به 11 ثانیه رسیده است. مصرف سوخت ترکیبی هر دو نمونه نیز حدود 8 لیتر در هر صد کیلومتر اعلام شده است. در این بین ایران خودرو از تجربیات خود در تولید سورن توربو استفاده کرده و برخی ایرادات فنی پیشرانه به کار رفته در دنا پلاس توربو را رفع نموده است. ایران خودرو در سیستم کامپیوتر دنا پلاس توربو تغییرات اندکی اعمال کرده تا جلوی داغ شدن بیش از حد پیشرانه را بگیرد. اینترکولر نصب شده در دنا پلاس توربو نیز نسبت به سورن توربو بزرگتر است؛ البته همچنان واشرهای اتصال منیفولد دود به توربوشارژ از کیفیت پایینی برخوردارند که در صورت عدم رسیدگی به موقع، نتیجه آن خرابی کامل سامانه توربوشارژر خواهد بود.

در بررسی دنا پلاس توربو از نظر ایمنی می‌توان گفت که گرچه تجهیزات ایمنی به کار رفته در این خودرو نسبت به سایر خودروهای ایرانیزه در سطح بالاتری قرار دارد، اما هیچ‌کدام از محصولات ایران خودرو از جمله دنا پلاس توربو توسط موسسات بین‌المللی ایمنی مورد آزمون قرار نگرفته‌اند و به همین دلیل نمی‌توان با قطعیت در مورد امنیت آن‌ها سخن گفت. ترمزهای خودرو عملکرد خوب داشته و در فضای شهری یا جاده به خوبی می‌توانند از پس متوقف نمودن این سدان 1262 کیلوگرمی بربیایند. از جمله تجهیزات امنیتی دنا پلاس توربو می‌توان به 4 عدد کیسه هوا (کیسه‌های جانبی سفارشی)، ترمزهای دیسکی مجهز به ABS+EBD، دوربين ديد عقب، هشداردهنده موانع عقب، سيستم عيب يابي هوشمند (مالتي پلكس) و… اشاره کرد. ناگفته نماند که دنا پلاس توربو همانند دیگر محصولات وطنی سیستم کنترل پایداری یا ESP ندارد و به همین دلیل در سرعت‌های بالا راننده می‌بایست دقت بیشتری در کنترل خودرو داشته باشد.

قیمت و شرایط بازار

دنا پلاس
بررسی بازار دنا پلاس توربو

در بخش جمع بندی مقاله بررسی دنا پلاس توربو اشاره به این نکته خالی از لطف نیست که گرچه دنا پلاس توربو از امکانات متنوعی و بازار خرید و فروش پررونق برخودار بوده و می‌تواند چالاکی قابل قبولی را نیز در اختیار مالک خود قرار دهد اما پیشرانه‌های توربو برای عملکرد بهتر نیازمند استفاده از بنزین سوپر یا مکمل بنزین هستند؛ از همین‌رو خرید دنا پلاس توربو در مقایسه با نمونه تنفس طبیعی می‌تواند هزینه‌ها و دردسرهای نگهداری متعددی را برای مالک خود به همراه داشته باشد.

به طور کلی دنا پلاس توربو یک سدان جمع و جور با امکانات متنوع و توان خروجی بالاتر از مدل‌های قبلی خود است که هم‌ اکنون مدل 1400 آن با قیمتی در حدود 400 میلیون تومان در بازار خرید و فروش می‌شود. هزینه تعمیرات و نگهداری این خودرو نسبتا بالاست و دسترسی به بنزین سوپر برای تمامی مصرف‌کنندگان امکان پذیر نخواهد بود. از این رو با وجود تمامی مزایای دنا پلاس توربو، در این محدوده قیمتی اغلب مشتریان ترجیح می‌دهند به دنبال گزینه‌های کم دردسرتری نظیر پژو 207، تندر پلاس یا برلیانس H330 بروند اما همچنان قشر جوان که از رانندگی با سدان‌های توربوشارژ و چالاک لذت می‌برند طرفدار پروپاقرص این خودرو هستند.

در پایان لطفا نظر خود را با ما و دیگر مخاطبین مجله خودرو تسهیل کار به اشتراک بگذارید.

 

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.